Τίποτα ουσιαστικό στην συνεδρίαση της ΠΕΔΙΝ στο Μεγανήσι

IMG_2183

Χτες το απόγευμα έγινε η συνεδρίαση της ΠΕΔΙΝ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων) στο Μεγανήσι (σύμφωνα με την συμφωνία να γίνεται εκ περιτροπής σε όλους τους Δήμους). Απουσίαζαν οι Δήμαρχοι Κέρκυρας, Λευκάδας και Παξών. Για να δείτε τα θέματα της συνεδρίασης κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

+ι+κ+θ+μ+γ+δ+Ω+μ+Ω +Υ+β+Σ +μ+ξ+ζ+Χ+Φ+κ+β+Σ+μ+Ω +ν+θ+ξ +Φ.+μ. +ν+Ω+μ +ι+Χ+Φ-+β+ζ +μ+ν+β+μ 11.06.2015

Στο δεύτερο θέμα εισηγητής ήταν όχι ο Δήμαρχος (ο οποίος…έλαμψε δια της σιγής του, τουλάχιστον όσο παρακολουθήσαμε), αλλά ο Αντιδήμαρχος κος Θ.Κονιδάρης που έκανε μάλλον γενικές αναφορές σε προβλήματα του νησιού.

Ενδιαφέρον είχε το 3ο θέμα: «Εξειδίκευση Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) Ιονίων Νήσων». Εκεί, το Μεγανήσι θα μπορούσε να έχει ισχυρή φωνή, δεδομένης και της εντός έδρας συνεδρίασης που διαμόρφωνε το κατάλληλο κλίμα να αναδειχθεί η ανάγκη διαμόρφωσης διεκδικητικού πλαισίου απέναντι στην Περιφέρεια, για ειδικό πρόγραμμα για τα μικρά νησιά.  Εντούτοις η δημοτική αρχή περιορίστηκε στην εισήγηση του Αντιδημάρχου που προαναφέραμε.

Γενικότερα όμως και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔΙΝ, αν κρίνει κάποιος από την έλλειψη τοποθετήσεων και προβληματισμού, δεν φάνηκε να αντιλήφθηκαν το νέο θεσμικό ρόλο που καλούνται να παίξουν στον σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ η ΠΕΔ. Μέσα από τις επιτροπές, Αναπτυξιακού Σχεδιασμού του(ΠΕΑΣ) ΕΣΠΑ, ο Α’ βαθμός αυτοδιοίκησης καλείται, έστω και γνωμοδοτικά σε αυτή την φάση, να συμμετέχει στον σχεδιασμό του Περιφερειακού Προγράμματος.

Συμπερασματικά, και αυτοδιοικητικά μιλώντας, δεν είδαμε και τίποτα ουσιαστικό στην χθεσινή «χαλαρή» συνεδρίαση.