Με επιτυχία η παρουσίαση των «Μεγανησιώτικων Παραμυθιών» (video update)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μια ζεστή βραδιά -και όχι μόνο λόγω του καύσωνα- ήταν αυτή της Κυριακής που μας πέρασε: στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου έγινε η παρουσίαση των δύο πρώτων από την σειρά «Μεγανησιώτικα Παραμύθια» του Αριστείδη Δάγλα, δηλαδή της «Σταχτομάρως» και του «Δεκατρή».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στην παρουσίαση, που προλόγισε ο Αντιδήμαρχος Θ. Κονιδάρης, διάβασαν τα παραμύθια οι εκπαιδευτικοί Βασίλης Κανέλλος και  Πανωραία Μάντζαρη. Φιλολογική ανάλυση των παραμυθιών του Αριστείδη και της αξίας τους ως πολιτιστική κληρονομιά, έκανε ο υποφαινόμενος αρθρογράφος. Ταυτόχρονα προβάλλονταν σε οθόνη η εικονογράφηση των παραμυθιών που έχουν εκδοθεί, αλλά και των…προσεχώς!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ασφαλώς, κεντρικός ομιλητής ήταν ο ίδιος ο συγγραφέας που εξήγησε πώς γεννήθηκε και βλάστησε η ιδέα και περιέγραψε και τα επόμενα σχέδια του («Τα Παγανά», «Η Λιογέννητη» κτλ)

Η προσέλευση του κόσμου, μικρών και μεγάλων, υπήρξε σημαντική, για μια τόσο ζεστή βραδιά και σε μια εκδήλωση για βιβλία, η οποία άφησε εντέλει -θεωρούμε- άριστες εντυπώσεις.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Να ευχηθούμε κι από δω στον Αριστείδη, καλοτάξιδα και τα υπόλοιπα βιβλία του, τα οποία το Μεγανησιώτικο (και όχι μόνο) κοινό αναμένει με ανυπομονησία!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Σημ. ΜΤ: Από πάνω δεν εικονίζεται η Βελκουλέσκου του ΔΝΤ, αλλά η «Λάμια»- στα προσεχώς κι αυτή. Περιμένουμε να ετοιμαστεί και το βίντεο της εκδήλωσης για να έχετε μια πλήρη εικόνα. Τις φωτό για το ΜΤ τράβηξε ο Νίκος Ζαβιτσάνος.

Τα βίντεο από την εκδήλωση-βιβλιοπαρουσίαση: