Κοπή Πίτας Πολιτιστικού Συλλόγου Επτανησίων Γαλατσίου

Εντυπωσιακή υπήρξε η γιορτινή εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Επτανησίων στο Γαλάτσι το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 στην κατάμεστη όπως συνηθίζεται όλα τα χρόνια αίθουσα του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Γαλατσίου ΘΑΝΟΣ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ στο ισόγειο του Δημαρχείου της πόλης.

Η διοίκηση του Επτανησιακού Συλλόγου με άψογη όπως πάντα οργάνωση έκοψε την πίτα του Συλλόγου και παρουσίασε ένα υπέροχο πρόγραμμα προβάλοντας ταυτόχρονα την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στον Σύλλογο Επτανησίων τον άρτιο προγραμματισμό την άψογη οργάνωση  την καλή συνεργασία και την πολιτιστική προσφορά.

Εντυπωσίασε η μικτή τετράφωνη χορωδία του Συλλόγου ερμηνεύοντας τραγούδια που έχουν γράψει την δική τους ιστορία.Τραγούδια σε στοίχους του Βασίλη Τσιτσάνη, Θεοδωράκη, Λευτέρη Παπαδόπουλου, Μάνου Ελευθερίου, Αλέκου Σακελάριου, και Καντάδα σε στίχους και μουσική του Διονύση Λαυράγκα και Διονύση Αποστολάτου. .Μαέστρος της ο κ. Γιάννης Λαζαρίδης. Στο πιάνο ήταν  ο κ. Νίκος Καλαμαράκης και στην φυσαρμόνικα ο κ.Θανάσης Ψηλάς.Την ευθύνη της χορωδίας έχουν ο πρόεδρος κ. Ζαβιτσάνος και ο αντιπρόεδρος κ. Κορφιάτης.. Όπως είπε λίγο αργότερα στην ομιλία του ο πρόεδρος κ. Ζαβιτσάνος στόχος του Επτανησιακού Συλλόγου είναι να αναδείξει το χορωδιακό τραγούδι και πέραν του ιστού της πόλης.  Να είστε βέβαιοι  είπε, ότι αυτό αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για τον πολιτιστικό Επτανησιακό Σύλλογο απόλυτα εφικτό στα πλαίσια των δυνατοτήτων του.

Η τέχνη του χορωδιακού τραγουδιού συνέχισε λέγοντας, διαχρονική αξία έρχεται να γεμίσει τη ζωή μας ομορφιά και ενδιαφέρον. Έρχεται να εμπνεύσει, να μεταμορφώσει, να θεραπεύσει, να χτίσει καινούργιες γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας. Το χάρισμα κάθε ανθρώπου να είναι δημιουργός εκφραστής και φορέας πολιτισμικών αξιών αναδεικνύεται μέσα από τη συλλογικότητα του ομαδικού χορωδιακού τραγουδιού .

Το χορευτικό τμήμα και αυτή την χρονιά εντυπωσίασε χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς από τα Επτάνησα ,Βάροια, Νάουσα..Χοροδιδάσκαλος είναι ο κ. Γκούλτας και υπεύθυνοι οι κ. Φλαμιάτου η κ. Γραικούση και η κ. Γαστεράτου.

Με ιδιαίτερη προσοχή στις ευχές που απηύθυνε στους παρισταμένους για την καινούργια χρονιά Πρόεδρος των Επτανησίων κ. Γιάννης Ζαβιτσάνος επεσήμανε μεταξύ των άλλων:Δύσκολες  περίεργες και υποκριτικές οι συνήθεις ευχές όμως κάποιες οφείλουμε να τις επαναλάβουμε με την επισήμανση να έχουμε υγεία εμείς οι οικογενειές μας και όλος ο κόσμος.Καλή δύναμη σε όλους μας, υπομονή επιμονή και κουράγιο όσο μας έχει απομείνει.

Κάνοντας λόγο για τον πολιτισμό είπε: Ευχή μας την καινούργια χρονιά ο πολιτισμός και το θάρρος της αλήθειας , να προβάλουν σθεναρή αντίσταση στην οικονομική κρίση ,και να απαντούν στην πολιτιστική παρακμή και την αμφισβήτηση των ηθικών αξιών που μας απειλούν,που απειλούν τις μνήμες και τις παραδώσεις μας .

Για τον Σύλλογο των Επτανησίων επεσήμανε: Ο Επτανησιακός πολιτιστικός Σύλλογος της πόλης μας θα συνεχίσει να αγωνίζεται σε πείσμα των καιρών παρά τις αντίξοες συνθήκες και τα οικονομικά  και στεγαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει έρμαιο της ανυπαρξίας των κρατικών φορέων και όχι μόνο,και  να προσφέρει στον ποιοτικό πολιτισμό και την καθημερινότητα του πολίτη .
Ευχές απηύθυνε στους παρισταμένους ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γιώργος Μαρκόπουλος,ο πρώην πρόεδρος της βουλής των Ελλήνων κ. Απόστολος Κακλαμάνης,ό υφυπουργός εσωτερικών κ. Γιάννης Μπαλάφας και η βουλευτής και μέλος του Συλλόγου κ. Ελένη Αυλωνίτου. Στην εκδήλωση του Επτανησιακού Συλλόγου παρέστησαν Ο δήμαρχος κ. Γιώργος Μαρκόπουλος,ο πρώην πρόεδρος της βουλής των Ελλήνων κ. Απόστολος Κακλαμάνης, ο υφυπουργός εσωτερικών κ. Γιάννης Μπαλάφας ,η βουλευτής κ. Ελένη Αυλωνίτου,οι  επικεφαλείς των Δημοτικών παρατάξεων Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Κωστας Ζώμπος και κ. Νίκος Μαγκανάρης, οι αντιδήμαρχοι  Οικονομικών κ. Βασίλης Δερεδίνης και καθαριώτητας κ. Κώστας Μπάστας.η πρόεδρος του πολιτιστικού και αθλητικού οργανισμού κ. Μανδηλαρά.Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Αγγελική Ζήκου,Γιάννης Μανιάτης και Έλενα Ζέρβα Γκιουρτζιάν. Επίσης παρέστησαν η πρόεδρος της Κερκυραικής Εστίας κ. Λίνα Βέργη, οι πρόεδροι των πολιτιστικών φορέων του Δήμου Γαλατσίου των Θεσσαλών κ. Κουσαίτης, των Κρητών κ. Χαρισάκης,των Πελοποννησίων κ. Κατσούλας, των Ρουμελιωτών ο κ. Φλώρος η αντιπρόεδρος των Ηπειρωτών κ. Τσιούρη,η πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Καισαριανής κ.Σαρρηπαναγιώτου-Λήλου  και ο πρόεδρος της τοπικής της ΝΔ κ. Κώστας Δήμου.Από τον τοπικό τύπο ο εκδότης της εφημερίδας ΓΡΑΜΜΗ κ. Γιώργος Τζίμας.

Φωτογραφίες & Βίντεο στη Ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Επτανησίων Γαλατσίου