Ο Μεγανησιώτης Σεφ Άρης Βεζενές στο Cycladic Talks στο Cafe του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

O Άρης Βεζενές, από το χώρο της γαστρονομίας, είναι ο πρώτος καλεσμένος των Cycladic Talks για το 2018. Ο διάσημος σεφ και ιδιοκτήτης του Bistrot Bar Vezene στην Αθήνα και της Τrattoria Vezene στο Μεγανήσι, θα συναντηθεί με την Κατερίνα Ανέστη στο Cycladic Café. 

Έχοντας μεγαλώσει στη Νέα Υόρκη ως τα έξι του χρόνια από γονείς μετανάστες, ο Άρης Βεζενές είναι ένας αυτοδίδακτος chef. Στα 18 του χρόνια, φεύγει ξανά για τις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται μέσα σε ένα εκρηκτικό δυναμικό περιβάλλον από γεύσεις, εντάσεις και κουλτούρες. Η πρώτη γεύση που θυμάται. Οι πυρρακτώσεις του Σικάγου, η επιστροφή στο Μεγανήσι, ο θρίαμβος στην Αθήνα. Η απενοχοποιημένη άποψή του για το τί είναι ελληνικό. Οι προσωπικές διαδρομές που τον οδήγησαν στη δημιουργία ενός εντελώς δικού του niche στη γαστρονομία, αυτά που ο ίδιος ορίζει ως «personal cookery, intimate cuisine». O συνδυασμός της γαστρονομίας με την τέχνη και την πίστη στο φιλανθρωπικό έργο. Τα επόμενα βήματά του…

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις αφηγήσεις που θα κάνει ο Άρης Βεζενές στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, 19:00
Έναρξη προσέλευσης: 18:30

Είσοδος ελεύθερη 
Δεν γίνονται κρατήσεις. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
Cycladic Café, Νεοφύτου Δούκα 4

Τα Cycladic Talks είναι συνεντεύξεις με σημαντικές προσωπικότητες ανοικτές στο κοινό που πραγματοποιούνται στο Cycladic Café με ελεύθερη είσοδο. Oι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία, με ένα καφέ ή ένα ποτήρι κρασί, να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με σημαντικούς εκπρόσωπους του θεάτρου, του κινηματογράφου, της φωτογραφίας, της αρχιτεκτονικής, της ποίησης, της βιομηχανίας, της μόδας, του κοσμήματος και της γαστρονομίας.

Πηγή: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης