Συνάντηση Θ.Καββαδά-Ρ.Κράτσας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 3 Οκτωβρίου 2019

Συνάντηση του Βουλευτή Ν. Λευκάδας Θανάση Καββαδά με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα για θέματα του Νομού

Συνάντηση είχε το Σάββατο ο Βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα, στο γραφείο της στην Αθήνα, παρουσία και της εντεταλμένης συμβούλου της για οικονομικά και πολιτιστικά θέματα, κ. Κατερίνα Μοθωναίου, προκειμένου να συζητήσουν εκτενώς τα ζητήματα που απασχολούν τον Νομό.

Ο Βουλευτής συνεχάρη την κ. Κράτσα για την ανάληψη των καθηκόντων της στην Περιφέρεια και της ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα για μία στενή και αμοιβαία επωφελή συνεργασία για το καλό της Λευκάδας και των Ιονίων Νήσων.

Ο κ. Καββαδάς, σε μία συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, ενημέρωσε την Περιφερειάρχη για την εξέλιξη των θεμάτων που αφορούν τη Λευκάδα, στα οποία η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει χρηματοδοτική συμμετοχή. Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής έκανε εκτενή αναφορά στην ανάπλαση και πεζοδρόμηση του κεντρικού δρόμου του Νυδρίου, ο οποίος πρέπει να ξεκινήσει άμεσα, ενώ επεσήμανε την ανάγκη να προχωρήσουν ουσιαστικά οι διαδικασίες παράκαμψης Καλαμιτσίου, το τουριστικό αγκυροβόλιο του Νυδρίου, καθώς και η ολοκλήρωση της μελέτης για τη χάραξη του νέου δρόμου από τη διασταύρωση του Πόρου έως την παραλία της Ρούδας (Μικρός Γιαλός), που βρίσκεται σε εκκρεμότητα. Η κ. Κράτσα δεσμεύθηκε ότι θα προωθήσει άμεσα στις υπηρεσίες το αίτημα για χρηματοδότηση του υπολοίπου της μελέτης.

Επίσης, ο Βουλευτής ζήτησε την επίσπευση των επισκευών σε σχολεία του Νομού που υπέστησαν ζημιές από το σεισμό του 2015, καθώς και την αποκατάσταση των εκκλησιών στη Νότια Λευκάδα, που είχαν επίσης πληγεί από τον Εγκέλαδο, ενώ ενημέρωσε την Περιφερειάρχη για τις επισκευές που χρειάζονται σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, αλλά και για άλλα έργα που χρειάζεται ο Νομός.

Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο Βουλευτής στην ανάγκη ολοκλήρωσης του Θεάτρου Λευκάδας, με παραχώρηση της απαραίτητης έκτασης στο Δήμο από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, καθώς είναι αδιανόητο ένα νησί με τόσο πλούσια πολιτιστική δράση να μην έχει θέατρο, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη ανέγερσης Αστυνομικού Μεγάρου στη Λευκάδα, επισημαίνοντας ότι η μεταστέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης και των υπηρεσιών της δεν επιδέχεται αναβολής. Τέλος, ζήτησε τη συνδρομή της κ. Κράτσα για την ανέγερση μνημείου για την Σύναξη των Οπλαρχηγών, υπό τον Ιωάννη Καποδίστρια, το 1807, στην περιοχή «Μαγεμένου» στη Νικιάνα, αίτημα που στο παρελθόν είχε θέσει ο ίδιος στον αξιότιμο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και στον Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, κ. Αγοραστό. Η κ. Περιφερειάρχης άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το αίτημα και εξέφρασε την προθυμία να το υλοποιήσει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Επιπλέον, ο Βουλευτής ενημέρωσε την κ. Περιφερειάρχη για θέματα του Νοσοκομείου Λευκάδας, καθώς και για τα μεγάλα έργα υποδομής που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη του Νομού, όπως η Υποθαλάσσια Ζεύξη Λευκάδας – Αιτωλοακαρνανίας, η κατασκευή λιμενικής υποδομής για τη φιλοξενία κρουαζιερόπλοιων στη Λευκάδα και η κατασκευή της Μαρίνας στο Βλυχό.

Τέλος, ο Βουλευτής και η κ. Κράτσα συζήτησαν για τα ζητήματα της διαχείρισης απορριμμάτων, θέμα που ταλαιπωρεί ιδιαίτερα την Λευκάδα, αλλά και την Κέρκυρα και την Ζάκυνθο. Και οι δύο συμφώνησαν ότι πρόκειται για ευαίσθητο θέμα, που απαιτεί άμεσους χειρισμούς, τόσο από την κεντρική κυβέρνηση, όσο και από την περιφερειακή διοίκηση και τοπική αυτοδιοίκηση, και δεσμεύθηκαν ότι θα συνεχίσουν το διάλογο για όλα τα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.