Ανακοίνωση «Μεγανήσι για όλους» για αποφάσεις του Τοπικού Σπαρτοχωρίου

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της  Πέμπτης 17  Οκτωβρίου, εκ νέου, η συνεδρίαση του ΤΣ Σπαρτοχωρίου για το θέμα της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥ  ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΣΠΑΡΤΟΧΩΡΙΟΥ που ουσιαστικά αφορούσε  την αλλαγή του δικτύου ύδρευσης στην κεντρική αγορά και  την τοποθέτηση  κυβόλιθων στο κέντρο του χωριού με  αλλαγή  της πέτρας.

Ηχηρή ήταν η ΑΠΟΥΣΙΑ της Δημοτικής Αρχής. Κανένας από τους δύο Αντιδημάρχους δεν παρουσιάστηκε ούτε  βέβαια και ο Δήμαρχος.  Ήταν εκεί όμως  ο μηχανικός του Δήμου που διευκρίνισε αρκετά ζητήματα σε ερωτήσεις μελών της παράταξης μας.

Μετά από μια ουσιαστική συζήτηση αποφασίστηκε η απένταξη του έργου από το τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου   και η ένταξη νέου έργου που θα αφορά  το γκρέμισμα του νέου κτιρίου του Συνεταιρισμού και την διαμόρφωση του σε πλατεία. Σε περίπτωση δε  που μείνει αδιάθετο κάποιο ποσό αποφασίστηκε να διατεθεί για  την αναμόρφωση του Αλσυλλίου και την  μελέτη οδικής κυκλοφορίας στο Σπαρτοχώρι

Ζητήθηκε απένταξη του έργου γιατί:

1.Δεν είναι απαραίτητη η αλλαγή του δικτύου ύδρευσης στο συγκεκριμένο σημείο , το οποίο ουδέποτε παρουσίασε πρόβλημα.

Επιπλέον η αλλαγή του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης  έχει ενταχθεί  σε πρόγραμμα  ΕΣΠΑ ( ΌΠΩΣ ΛΈΕΙ Ο ΔΉΜΑΡΧΟΣ) και ως εκ τούτου δεν υπάρχει λόγος να χρηματοδοτηθεί από τον Δήμο.

  1. Δεν είναι σαφής η επικινδυνότητα του πλακόστρωτου (ποια μελέτη το λέει;;) ώστε να αλλαχθεί.
  2. Δεν πρέπει να αλλάξει ο χαρακτήρας του οικισμού στον οποίο ακόμη και πέρυσι τοποθετήθηκαν πλάκες σε κάποιες γειτονιές από τη Δημοτική Αρχή. Κανένας προγραμματισμός δηλαδή παρά μονά ράβε-ξήλωνε.

4.Χρειάζεται γνωμάτευση από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής η τυχόν αλλαγή των κοινόχρηστων χώρων.

5.Υπάρχουν άλλες προτεραιότητες πολύ  πιο σημαντικές στο χωριό   στις  οποίες μπορούν να διοχετευθούν οι 50.000,00€.

  1. Στην μελέτη της Δημοτικής Αρχής ένα μέρος του παλιού πλακόστρωτου μετά το ξήλωμα θα μείνει με άσφαλτο και ας είναι μέσα στο κέντρο του χωριού.

 

Είναι σαφές ότι όλοι θέλουμε το καλύτερο για τον τόπο μας.

Όπως είναι εξίσου σαφές ότι σε τέτοια θέματα, που αφορούν τον χαρακτήρα των οικισμών, καλό θα είναι να υπάρχει συμφωνία και συνεννόηση.

Ελπίζουμε να ακουστεί η φωνή της λογικής!!!

 

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ