Ενημέρωση- διαμαρτυρία παράταξης «Μεγανήσι για όλους»

Ενημέρωση για την 32η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 12 το πρωί πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο η 32η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία ήταν κατεπείγουσα (λόγω προθεσμιών) με μοναδικό θέμα :<<Απευθείας ανάθεση προμήθειας καυσίμων για ένα έτος>>.

Το θέμα , όπως ήταν αναμενόμενο, υπερψηφίστηκε.

Με την έναρξη της Συνεδρίασης η παράταξη μας, σε έντονο ύφος, διαμαρτυρήθηκε για την απουσία μας στο δείπνο που προσέφερε ο Δήμος στην AXION HELLAS και στο οποίο ήταν καλεσμένοι όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου με προφορική πρόσκληση.

Η παράταξη μας ουδέποτε ενημερώθηκε για την ημέρα και την ώρα του δείπνου, γι’ αυτό και απουσίαζε. Και σαν να μην έφτανε αυτό έγινε και αντικείμενο αρνητικών σχολιασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι τάχα απαξιώνουμε την οργάνωση και το έργο της, από εκλεγμένους τοπικούς συμβούλους.

Αναλύσαμε τη θέση μας αγανακτισμένοι , στους παρόντες συμβούλους-ο κος Δήμαρχος έλειπε-, και τονίσαμε ότι το θέμα της οργάνωσης και της ενημέρωσης βαραίνει τη Δημοτική Αρχή για την οποία εκφράσαμε αμφιβολίες κατά πόσο ήθελε τελικά να παραβρεθούμε εκεί.

Οι παρόντες Σύμβουλοι δήλωσαν και αυτοί ενοχλημένοι με την εξέλιξη της κατάστασης και φάνηκαν να κατανοούν την αγανάκτηση μας.

Την Παρασκευή δε, 6 Δεκεμβρίου, στείλαμε επιστολή διαμαρτυρίας στο Δήμο, στους κους Αντιδημάρχους και στον Πρόεδρο του ΔΣ για όλα τα παραπάνω, την οποία και δεν κοινοποιήσαμε γιατί δεν θέλαμε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της axion hellas στο νησί μας, να πάρει έκταση το γεγονός που ίσως και να έφερνε σε δύσκολη θέση τα μέλη της οργάνωσης.

Στη συγκεκριμένη επιστολή, αφού είχαμε ενημερωθεί από Δελτίο Τύπου του Δήμου για επικείμενη επίσκεψη του Υφυπουργού Υγείας και επαφής του με τους φορείς του νησιού, ζητήσαμε να ενημερωθούμε για το πρόγραμμα της επίσκεψής του προκειμένου να συμμετάσχουμε στην συζήτηση.

Το θέμα της υγείας στο νησί μας αφορά όλους.

Κι εδώ υπήρξε η ίδια αντιμετώπιση.

Καμία ενημέρωση, μόνο κάποιες φωτογραφίες με ευχαριστήρια Δελτία Τύπου, αργότερα.

Τελικά επιδιώξαμε οι ίδιοι συνάντηση με τον Πρόεδρο της AXION HELLAS κο Πατέρα όπου σε πολύ φιλικό κλίμα συζητήσαμε για αρκετά θέματα και προβλήματα που αφορούν κυρίως τα μικρά νησιά και τον ευχαριστήσαμε για την εθελοντική δράση και προσφορά της axion hellas.

Θεωρούμε πως τέτοιου είδους δράσεις, από όπου κι αν προέρχονται, είναι σημαντικές για τον τόπο μας και δεν αποτελούν προσωπικό επίτευγμα κανενός.

Η παρουσία όλων  μόνο καλό θα είχε να προσφέρει στον τόπο μας και στην εικόνα μας.

 

Σε τέτοιες περιπτώσεις ένα νησί ΕΝΩΜΕΝΟ είναι ένα νησί ΔΥΝΑΤΟ