Καταγγελία δημ.συμβούλου Κατερίνας Καββαδά

ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ…

<<Να διαβαστεί: αποχωρώ από τη συνεδρίαση λόγω πρωτόγνωρης αντιδημοκρατικής εκβιαστικά παρεμβατικής και απαξιωτικής συμπεριφοράς του δημάρχου.
Και να γραφτεί στα πρακτικά, ακριβώς ετσι>>

Με την αποστολή προς τον πρόεδρο και το σώμα του παραπάνω μηνύματος αποχώρησα από τη χθεσινή συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγανησίου.

Καταγγέλω λοιπόν και δημόσια την επανειλημμένη απαράδεκτη και προσβλητική προς θεσμούς και άτομα συμπεριφορά του δημάρχου Μεγανησίου η οποία στη χθεσινή συνεδρίαση κορυφώθηκε . Και το κάνω αυτό γιατί ο λαϊκισμός και τα διάφορα παπαγαλάκια μπορεί να παραποιήσουν τα όσα διαδραματίστηκαν και να αποδώσουν μια τελείως διαφορετική πραγματικότητα και ερμηνεία.
Ο λόγος της αποχώρησης μου από τη συνεδρίαση ήταν σεβασμός προς το θεσμό του δημοτικού συμβουλίου και τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους. Μετά από συνεχή διακοπή του λόγου μου και προσπάθεια <<φίμωσης>> μου με επιθετικότατο τρόπο από το δήμαρχο επέλεξα να αποχωρήσω σαν ένδειξη διαμαρτυρίας στη συστηματική προσπάθεια και παρεμπόδιση του να μην μπορώ να ολοκληρώσω ούτε μια πρόταση των απόψεων και τοποθετήσεων μου. Και το επέλεξα γιατί το ήθος οι αρχές μου δεν μου επιτρέπουν να κατέβω σε λεκτικό και πρακτικό επίπεδο που κατανοεί ο δήμαρχος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο κ. Δάγλα αν δεν το γνωρίζετε είναι το ανώτατο θεσμικό αποφασιστικό όργανο του Δήμου. Του οποίου δεν είστε μέλος . Ο δήμαρχος αν επιθυμεί η αν κληθεί παρευρίσκεται στις συνεδριάσεις …εισηγείται θέματα….ενημερώνει….δέχεται κριτική..απαντά σε ερωτήματα δημοτικών συμβούλων και δημοτών…ακούει με υπομονή και προσοχή…σέβεται τη διαδικασία και κυρίως εκτελεί τις αποφάσεις του οργάνου . Σε καμία περίπτωση δεν απαξιώνει με τη συμπεριφορά του το θεσμό τα μέλη του και τη διαδικασία. Σε καμία περίπτωση δεν προσπαθεί με φασιστικό τρόπο να λογοκρίνει και να καθοδηγήσει τους συμβούλους του….να αποτρέψει την αντιπολίτευση να εκφραστεί και να ακουστεί…δεν κωλύει την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία της διαδικασίας και κυρίως δεν καταλύει το διάλογο και τη δημοκρατία .

Εάν δεν γνωρίζετε την θέση της παρουσίας σας στο συγκεκριμένο θεσμικό όργανο….εάν δεν διαθέτετε τα παραπάνω χαρακτηριστικά …εάν δεν μπορείτε να συγκρατηθείτε…εάν δεν αντέχετε την κριτική τον πολιτικό λόγο και την αλήθεια…εάν επιμένετε στην πάγια τακτική σας για fast track διαδικασίες πιστεύοντας ότι έτσι θα αποσιωποιηθούν θολά και μελανά τοπία της διοίκησης σας….εάν θεωρείτε εαυτόν απόλυτο άρχοντα και κυρίαρχο του Μεγανησίου…τότε είστε ανίκανος να ηγείστε της δημοτικής αρχής….αλλά τι λέω…αυτό σας αφήνει αδιάφορο…όσο και αρκετούς άφωνους συμβούλους σας…..το κομμάτι της πίτας κ του κάθε μορφής βολέματος είναι μεγάλο…και κάποιοι πολύ μικροί για να το αρνηθούν. Ας σας καμαρώσουν…οι ψηφοφόροι σας….ας σας θαυμάσουν και οι πολιτικοί σας προστάτες του κυβερνώντος κόμματος και μη….ας ακούσουν κι αυτοί την απαξίωση σας προς το πρόσωπο κ τις θεσμικές πολιτικές θέσεις που κατέχουν…
Ελπίζοντας στη συμμόρφωση σας όσον αφορά τα παραπάνω και τον απόλυτο σεβασμό σας στο εξής στους θεσμούς στα πρόσωπα στο διάλογο και τη δημοκρατία παρακαλώ τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ.Γεράσιμο Κατωπόδη να δημοσιοποιήσει άμεσα το οπτικοακουστικό υλικό της χθεσινής τηλεδιάσκεψης και στη συνέχεια των προηγούμενων τηλεσυνεδριάσεων.. Τον καλώ επίσης να αποτρέπει στο εξής βάσει του δικαιώματος του που προκύπτει από τις διατάξεις κάθε παρόμοια συμπεριφορά και προσπάθεια με τον προβλεπόμενο τρόπο χωρίς καμία εξαίρεση και επιείκεια.

Κατερίνα Σ. Καββαδά