Στο «βαθύ κόκκινο» (επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου) η Λευκάδα από σήμερα το απόγευμα.

Με εξαίρεση το Μεγανήσι, στο οποίο αυτή την στιγμή συνεχίζονται οι εμβολιασμοί της δεύτερης μέρας με πολίτες που κάνουν την πρώτη δόση, όλος ο υπόλοιπος νομός περνάει σε «βαθύ κόκκινο», όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας κος Χαρδαλιάς. Πριν περάσουμε στο ρεπορτάζ να γράψουμε επί του πιεστηρίου: Τελικός αριθμός εμβολιασμών στο νησί 445 για την 2η δόση και 167 για την 1η δόση. Το ποσοστό εμβολιασμού των κατοίκων εκτιμάται γύρω στο 85%. Πάλι καλά.

Το σημερινό ρεπορτάζ:

Τα νέα μέτρα μέχρι τις 16 Μαρτίου

Νέα μέτρα για το lockdown ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από αύριο, Πέμπτη 4 Μαρτίου, έως και τις 16 Μαρτίου.

Οι αλλαγές που έρχονται είναι στα SMS και συγκεκριμένα ο κωδικός 2 που αφορά τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ αλλά και ο κωδικός 3 για τις τράπεζες, οι μετακινήσεις θα γίνονται εντός δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την οικία.

Στον κωδικό 6 η μετακίνηση για άσκηση θα γίνεται αποκλειστικά ως πεζοί ή με ποδήλατο και δεν θα επιτρέπεται η μετακίνηση με το αυτοκίνητο για άσκηση σε άλλη περιοχή.

Επίσης για τον κωδικό 4 θα ζητούνται από τους αστυνομικούς επιπλέον στοιχεία.

Παράλληλα η απαγόρευση κυκλοφορίας που εντάσσονται στο «βαθύ κόκκινο» θα ισχύει από τις 19:00 έως τις 05:00, με εξαίρεση την Αττική και την Θεσσαλονίκη, όπου τις καθημερινές μόνο η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινάει από τις 21:00.

«Κανείς σε όλη τη χώρα δε θα μπορεί να στείλει το 6 και να πάει σε άλλη περιοχή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς. Όσον αφορά το νούμερο «4» τα ελεγκτικά όργανα μπορούν να ζητούν περεταίρω διευκρινίσεις.

Στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεηανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου.

Βίντεο:

…………………………………………………………………………………………………………………………

Τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα, σε συνδυασμό με το ότι οι ΜΕΘ στις πόλεις έχουν τιγκάρει και εκπονήθηκε μάλιστα ειδικό σχέδιο ώστε να μετατραπούν ολόκληρα νοσοκομεία σε κόβιντ νοσοκομεία στέλνοντας τα υπόλοιπα παθολογικά περιστατικά σε Νίμιτς και Ερρίκος Ντινάν. Τα κρούσματα στην Λευκάδα σήμερα ήταν ακόμα 3. Αναμένουμε ότι η Λευκάδα θα συνεχίσει για μέρες να δίνει κρούσματα. Ας ελπίσουμε σε ένα δεκαήμερο να αρχίσει η δραστική μείωση της διασποράς, αν και εφόσον οι Λευκαδίτες τηρήσουν τα μέτρα. Συνιστώ για χιλιοστή φορά τεράστια επιφυλακή σε όλους, να μην χαλαρώσουν την προσοχή τους και να περιορίσουν τις επισκέψεις στην πόλη στο ελάχιστο δυνατόν. Κουράγιο σε όλους, έχουμε μπροστά μας δέκα δύσκολες μέρες.