Με το «καλημέρα» ανεξαρτητοποιήθηκε η δημοτική σύμβουλος Βιβή Κολιού-Κατωπόδη

(Πηγή:https://www.facebook.com/MeganisiLife)

Στα ΜΚΔ είδαμε την επιστολή ανεξαρτητοποίησης της δημοτικής συμβούλου της «Ενωτικής Αναγέννησης» Βιβής Κολιού, όπως αυτή κατατέθηκε στο Προεδρείο του ΔΣ και την μεταφέρουμε εδώ για λόγους καθαρά δημοσιογραφικούς. Να σημειωθεί ότι η επιστολή αυτή δεν έφτασε ποτέ στο σάιτ μας ή στα μέιλ των συντελεστών του, για λόγους που αγνοούμε. Στο μέλλον τέτοιες ανακοινώσεις δεν θα έχουν την ίδια αβρή αντιμετώπιση εκ μέρους μας. Περαιτέρω πολιτικά σχόλια δεν θα κάνουμε, μολονότι τα ερωτηματικά που προκύπτουν (όσο και κάποια συμπεράσματα) από μια τέτοια ανακοίνωση, είναι προφανή.

 

ΠΡΟΣ κ. ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ: 21-3-2021
ΔΗΛΩΣΗ –ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
Της Δημοτικής Συμβούλου Παρασκευής (Βιβή) Κόλιου-Κατωπόδη του Παντελή

Κε Πρόεδρε,
Κατόπιν της γενόμενης ορκομωσίας μου την 17-3-2021 που ακολούθησε την αποδοχή μου στην με αρ.πρωτ 1037/12-3-2021 Πρόσκληση του Δημάρχου Μεγανησίου κ. ΠαύλουΔάγλα και ανάληψης της θέσης της δημοτικού συμβούλου της παράταξης ‘’ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ’’, θέλω να σας ανακοινώσω ρητά την απόφαση για την ανεξαρτητοποίηση μου και τη μη συμπόρευση με την ανωτέρω παράταξη. Επιτρέψτε μου μια σύντομη παράθεση των λόγων για την παραπάνω απόφαση μου.

1. Από τη συμμετοχή μου στις δημοτικές εκλογές με τον παραπάνω συνδυασμό έλαβα 60 ψήφους που θέλω να τιμήσω ιδιαίτερα με την εδώ παρουσία μου.

2. Χωρίς να επιθυμώ να προσάψω οποιαδήποτε μομφή τόσο στην πρώην επικεφαλής της παράταξης και καθόλα αξιοσέβαστης κ. Κατερίνας Καββαδά όσο και στους συνοδοιπόρους και τότε συνυποψηφίους μου και κυρίως στους εκλεγέντες παρόντες δημοτικούς συμβούλους της παράταξης κ. Θανάση Κονιδάρη και κ. Κώστα Αυγερινό, δεν μπορώ να παραβλέψω και να παραγνωρίσω το πραγματικό γεγονός που συνέβη στη παράταξη και που ήταν αυτό της φθίνουσας πορείας του συνδετικού ιστού της παράταξης σε χρόνο πολύ κοντινό από τις εκλογές ,γεγονός που εξακολούθησε και συνεχίστηκε αδιάλειπτα μέχρι το παρόντα χρόνο. Η ελλειμματική συνοχή μιας παράταξης και η σταδιακή απομάκρυνση και αποξένωση των μελών της επιφέρει ουσιαστικά και την ελλειμματική στήριξη του προγράμματος της, καθώς αλλοιώνεται το αρχικό πνεύμα και ο σκοπός του
προγράμματος με βάσει τις αρχές που ξεκίνησε.

3. Επειδή πιστεύω ακράδαντα ότι όταν επιζητούμε την ψήφο των δημοτών προεκλογικά πρέπει να είμαστε έτοιμοι όταν μας καλούν να τους υπηρετήσουμε και να αποδεχόμαστε το ρόλο μας στη θέση που μας έταξαν ,χωρίς αποδράσεις και άτακτη φυγή ακόμα και στα δύσκολα (εκτός βέβαια της περίπτωσης σοβαρών προσωπικών λόγων ,όπως προβλημάτων υγείας κλπ) γι αυτό και αποδέχτηκα να υπηρετήσω τους 60 συν-δημότες μου που με τίμησαν με τη ψήφο τους από την θέση της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου.

Η δύναμη της μειοψηφίας έχει πάντα τη δική της αξία και τη δική της φωνή.

Παρακαλώ κ Πρόεδρε ,όπως ανακοινώσετε και αναγνώσετε στο Σώμα τη παρούσα Δήλωση
ανεξαρτητοποίησης μου κατά τη συνεδρίαση της 21-3-2021.

Aθήνα 20-3-2021

Με εκτίμηση

ΒΙΒΗ ΚΟΛΙΟΥ-ΚΑΤΩΠΟΔΗ