Προχωράει επιτέλους η δημιουργία των μουσείων σε Κατωμέρι και Βαθύ

 

Μεταφέρουμε αυτούσιο το άρθρο της Έλλης Καββαδά για τα μουσεία Κατωμερίου (Ναυτικής παράδοσης) και Βαθέος (Λαογραφικό). Δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι περισσότερο, πέρα από την ανακούφισή μας για αυτά τα έργα ανάπτυξης και πολιτισμού για τα οποία και οι ίδιοι έχουμε μοχθήσει πολύ στο παρελθόν. Ας ελπίσουμε οι εργασίες να προχωρήσουν γρήγορα. Το άρθρο:

Μια ευχάριστη είδηση για το Μεγανήσι πληροφορηθήκαμε και με χαρά την μεταφέρουμε.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μετά από πολλά χρόνια (περίπου οχτώ) καθυστερήσεων, αλλαγών, και απεντάξεων η δημιουργία των Μουσείων στο Βαθύ και στο Κατωμέρι (πρώην ελαιοτριβεία) είναι πια γεγονός.Έργα πολιτισμού που οραματίστηκε ,ωρίμασε και ενέταξε στο ΕΣΠΑ , η προηγούμενη δημοτική αρχή (2010-14) και που φαίνεται να υλοποιούνται σήμερα. Έργα που συμβάλουν στην καταγραφή της πολιτιστικής μας ταυτότητας εκτός από σημαντικά σημεία τουριστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος.

  1. «Παραδοσιακό ελαιοτριβείο Κατωμερίου» αναπαλαίωση κτιρίου για δημιουργία εκθεσιακού χώρου της καθημερινής ζωής του νησιού του προηγούμενου αιώνα

2. «Αποκατάσταση, ανάδειξη και νέα χρήση ελαιοτριβείου Βαθέως» αναπαλαίωση κτιρίου για δημιουργία εκθεσιακού χώρου για την παρουσίαση της γραμμής παραγωγής του ελαιόλαδου .

Οι πληροφορίες μας λένε ότι κατασκευαστής του έργου είναι ο κύριος Ρεμπής όπου έχει ιδιαίτερη σχέση με το Μεγανήσι αφού περνάει τα καλοκαίρια του στο νησί.

Ο κος Ρεμπής έχει προβεί ήδη στην πρόσληψη Μεγανησιώτη επιστάτη και σε σύντομο χρονικό διάστημα ξεκινάν οι εργασίες.

Να ευχηθούμε μόνο να μην μείνουν και αυτά…κλειστά όπως το μουσείο ιστορικής διαδρομής στο Σπαρτοχώρι.

(Πηγή: meganisilife.wordpress.com)