Προσπάθειες τηλεφωνικής απάτης και στο Μεγανήσι…

Το τελευταίο διάστημα επιτήδειοι πραγματοποιούν τηλεφωνικές προσπάθειες απάτης και σε νούμερα τηλεφωνικά του Μεγανησίου. Έχουμε μερικά περιστατικά υπόψιν μας ήδη, γι’ αυτό απαιτείται προσοχή.

Οι συγκεκριμένοι απατεώνες καλούν και προσπαθούν να εντοπίσουν κυρίως ηλικιωμένους. Παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι τράπεζας και ζητούν στοιχεία λογαριασμών και άλλα προσωπικά δεδομένα. Ισχυρίζονται ότι τα χρειάζονται για να ρυθμίσουν θέματα της σύνταξης ή χρησιμοποιούν παρόμοιες αιτιάσεις.

Προσοχή λοιπόν, οι τράπεζες έχουν τα στοιχεία σας και δεν πρόκειται ποτέ να σας τα ζητήσουν με αυτόν τον τρόπο. Αν κάποιος άγνωστος σας ζητάει προσωπικά δεδομένα και τραπεζικούς λογαριασμούς κατά πάσα πιθανότητα είναι απατεώνας. Μην του τα δώσετε για κανέναν λόγο, υπάρχει κίνδυνος να απωλέσετε χρηματικά ποσά!

Αντίστοιχα περιστατικά φαίνεται ότι εμφανίστηκαν το τελευταίο διάστημα και στα υπόλοιπα Ιόνια νησιά, όχι πώς εξέλιπαν ποτέ. Γι’ αυτό και πρόσφατα η ΓΕΔΑΠ Ιονίων εξέδωσε ανακοίνωση για τις τηλεφωνικές απάτες στην περιοχή μας. Δείτε την ΕΔΩ.

Update: Και τα ΕΛΤΑ προειδοποιούν επίσης για το phising- την απάτη των τελευταίων ημερών, δείτε ΕΔΩ