Πληθαίνουν ξανά τα κρούσματα κορονοϊού. Δεκάδες πλέον στο Μεγανήσι.

Πλήθος κρουσμάτων κορονοϊού είχαμε τις τελευταίες μέρες στο νησί μας, σε μόνιμους κατοίκους, σε οικονομικούς μετανάστες, σε τουρίστες, σε εργαζόμενους, σε επαγγελματίες, σε μικρούς και μεγάλους.

Δυστυχώς, η κατάσταση των κρουσμάτων στο Μεγανήσι είναι η χειρότερη από την αρχή της πανδημίας και το καλοκαίρι δεν μπήκε ακόμα για τα καλά. Τα ενεργά κρούσματα αυτή την στιγμή στο νησί είναι αρκετά πάνω από 20 και έπεται συνέχεια, μιας και πολλές από τις επαφές αυτών δεν ελέγχονται (και τρέχα γύρευε καλοκαιριάτικα και ποιες είναι οι επαφές).

Το μέτρο της κατάργησης υποχρεωτικότητας της μάσκας σε όλους τους χώρους (πλην νοσοκομείων, ιατρείων, φαρμακείων και κάποιων ΜΜΜ) αποδείχθηκε μέγιστο λάθος μέσα σε 2 μόλις εβδομάδες. Η μεταδοτικότητα είναι άνευ προηγουμένου. Ο κόσμος δεν μοιάζει να ενδιαφέρεται πια για να προφυλαχθεί. Και το χειρότερο, υπάρχουν κάποιοι θετικοί στον κορονοϊό που δεν δηλώνονται (με σχετική εξέταση στον γιατρό) και επομένως δεν κάθονται στο σπίτι τους την προβλεπόμενη καραντίνα, για δικούς τους επαγγελματικούς ή άλλους λόγους. Γίνεται αντιληπτό ότι μείγμα είναι ήδη εκρηκτικό.

Ας ελπίσουμε να διαψευστώ, αλλά φοβάμαι ότι θα γίνει ακόμα πιο εκρηκτικό το αμέσως επόμενο διάστημα. Φοράτε τις μάσκες σας όπου υπάρχει πλήθος κόσμου, προφυλάξτε όσο μπορείτε τους εαυτούς σας, τους συγγενείς σας, τους συνανθρώπους σας, ειδικά τους πιο ευπαθείς. Προφυλάξτε επίσης με τον τρόπο αυτόν και τις επιχειρήσεις και την δουλειά σας. Ένα μέρος τίγκα στον κορονοϊό, μόνο ελκυστικό για διακοπές δεν είναι…