Χρηματοδότηση του Ελαιοτριβείου του Αγροτικού Συνεταιρισμού με την βοήθεια της Περιφέρειας.

Πηγή: meganisilife

Μετά από μακροχρόνια καθυστέρηση και πολλά εμπόδια γραφειοκρατικά και άλλα, το προεδρείο του Δ.Σ και συγκεκριμένα ο πρόεδρος Θωμάς Φερεντίνος και ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Θειακοδημήτρης κατάφεραν να εντάξουν το έργο στον Αναπτυξιακό νόμο 4399/2016 μέσω της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Η χρηματοδότηση αφορά περίπου στο 45 % (381,255 χιλ.ευρώ) του συνολικού προϋπολογισμού του έργου, που σύμφωνα με την μελέτη και τις απαιτήσεις της αδειοδότησης ανέρχεται στις 847,235 χιλ. ευρώ

Το έργο εντάχθηκε μέσω της περιφέρεια Ιονίων Νήσων με την προσωπική συνδρομή και το ενδιαφέρον του αντιπεριφερειάρχη κ. Κτενά Ανδρέα ο οποίος ήταν και παρών στην συνεδρίαση.

Η προσπάθεια υποστηρίχθηκε επίσης από την κυρία Κράτσα και τον κύριο Στραβοράβδη αρμόδιο υπάλληλο της περιφέρειας. Ο ίδιος ο κύριος Κτενάς ανέφερε και την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε η κ. Σοφία Αργύρη σαν ,υπάλληλος της περιφέρειας με τις καθημερινές της οχλήσεις στον ίδιο και σε κάθε αρμόδιο όργανο.

Στην συζήτηση επίσης ακολούθησε διάλογος όπου τέθηκαν προβληματισμοί, διαφορετικές προτάσεις και ανησυχίες για το μέλλον της επιχείρησης.

Το ζήτημα που απασχόλησε τους συνεταιριστές και γενικότερα τους παρόντες Μεγανησιώτες ήταν το πώς θα βρεθούν τα χρήματα που υπολείπονται έτσι ώστε να αρχίσει άμεσα η κατασκευή. Προτάθηκαν λύσεις και εξετάστηκαν όλα τα ενδεχόμενα. Ο κ. Κτενάς δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να βοηθήσει και σε αυτή την κατεύθυνση.

Παρότι το Δ.Σ. είχε κατηγορηθεί κατά καιρούς ότι αδρανεί σήμερα απέδειξε το αντίθετο. Ολοι γνωρίζουμε πόσο τρέξιμο και χρόνο απαιτείται για να ενταχθεί ένα έργο σε κάποιο πρόγραμμα, με ώριμη μελέτη.

Η συμμετοχή του κόσμου έδειξε την αγωνία και το ενδιαφέρον των Μεγανησιωτών για την δημιουργία αυτού του μεγάλου έργου που θα ζωντανέψει ξανά τον πρωτογενή τομέα και την αγροτική οικονομία του τόπου. Η απουσία της δημοτικής αρχής από την άλλη φανερά αισθητή.

Από ότι φαίνεται το έργο σιγά σιγά παίρνει μορφή. Έγινε μια καλή αρχή κι εκεί θα μείνουμε.

Θα πούμε ένα μεγάλο μπράβο στην προσπάθεια που κατέβαλαν όσοι ενδιαφέρθηκαν και βοήθησαν.

Καλή επιτυχία και στην συνέχεια .