Επιτέλους έφτασαν τα πρώτα οχήματα του ΣΜΑ στο νησί.

Δελτίο τύπου

Στο Μεγανήσι βρίσκονται από χθες τα δυο νέα οχήματα μεταφοράς απορριμάτων (Press container) του ΣΜΑ
Με το πρωινό δρομολόγιο του πλοίου έφτασαν χθες (Τρίτη 19/09/2023) στο Μεγανήσι τα δυο υπερσύγχρονα οχήματα μεταφοράς απορριμάτων τα οποία αποτελούν μέρος του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμάτων (ΣΜΑ) του Δήμου Μεγανησίου που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.
Πιο συγκεκριμένα το ένα όχημα είναι απορριμματοφόρο χωρητικότητας 5 κυβικών το οποίο θα χρησιμοποιείται για την αποκομιδή των απορριμάτων στον Δήμο Μεγανησίου, τα οποία στη συνέχεια θα μεταφορτώνονται στο δεύτερο όχημα το οποίο φέρει υπερκατασκευή press container έχοντας έτσι τη δυνατότητα να συμπιέζει τα απορρίμματα, μειώνοντας τον όγκο τους σε εντυπωσιακό βαθμό.
Ήδη πριν από μερικές ημέρες παραλήφθηκε από τον Δήμο Μεγανησίου και ο κλαδοτεμαχιστής, ενώ αναμένεται τις επόμενες ημέρες να παραληφθεί και το δεύτερο απορριμματοφόρο του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμάτων (ΣΜΑ).
Με την έναρξη λειτουργίας του ΣΜΑ θα πραγματοποιείται σε τακτική βάση η μεταφορά των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Παλαίρου στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης που έχει συνάψει ο Δήμος Μεγανησίου με το Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Αιτωλοακαρνανίας.
Ως Δημοτική Αρχή νιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση για τη θετική εξέλιξη και την ολοκλήρωση του ΣΜΑ, που με συντονισμένες προσπάθειες και αποφασιστικότητα καταφέραμε να αυξήσουμε τον συνολικό προϋπολογισμό του στις 600.000€ και να υλοποιήσουμε.
ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΓΛΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ