Απάντηση Παύλου Δάγλα για την χαμηλή αξιολόγηση του Δήμου στην Έκθεση Δημοσιονομικού Ελέγχου.

Δήμος Μεγανησίου: Ένα βήμα προς την αποκατάσταση της αλήθειας
Το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη οργανωμένη προσπάθεια ορισμένων οι οποίοι παλεύουν να αποδείξουν την αξία τους ως “πολιτικά δεκανίκια” και δεν διστάζουν να σπιλώσουν τον Δήμο Μεγανησίου και κυρίως τους υπαλλήλους του, οι οποίοι καθημερινά δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να υπηρετήσουν τους κατοίκους μα και τους επισκέπτες του νησιού μας.
Ως αφορμή για την ανοίκεια επίθεση τους επικαλούνται την ετήσια Έκθεση Δημοσιονομικού Ελέγχου του Υπουργείου Οικονομικών και το αποτέλεσμα αυτής, το οποίο έχει συζητηθεί διεξοδικά πριν από μήνες στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεγανησίου.
Στα άρθρα τους και στις κουβέντες τους όμως εσκεμμένα αποκρύπτουν από τους πολίτες σημαντικές πληροφορίες για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Αποκρύπτουν λοιπόν πως αμέσως μετά την κοινοποίηση της έκθεσης στον Δήμο Μεγανησίου, η Οικονομική Υπηρεσία σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή και τα συλλογικά όργανα του Δήμου προχώρησαν ΑΜΕΣΑ και σύμφωνα με την υποδείξεις της Επιτροπής Ελέγχου στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να επιλυθούν οι όποιες ελλείψεις και λάθη στις διαδικασίες λειτουργίας της υπηρεσίας, όπως:
α) η έναρξη λειτουργίας μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου του Δήμου,
β) η απόφαση του ΔΣ για την συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας,
γ) η προμήθεια και εγκατάσταση προγράμματος μηχανογράφησης της αποθήκης,
δ) οι διορθώσεις λαθών στα μισθολογικά κλιμάκια τα οποία προέκυψαν το έτος 2018 και είχαν ως συνέπεια κάποιοι υπάλληλοι να κληθούν να επιστρέψουν χρηματικά ποσά στην υπηρεσία με την εν λόγω παρακράτηση να έχει ήδη ξεκινήσει.
Η μικρή δημοσιονομική διαφορά δε, οφείλεται σε τυπικό υπηρεσιακό λάθος και ήδη έχει υποβληθεί η σχετική ένσταση, καθώς η Δημοτική Αρχή στηρίζει απόλυτα την υπηρεσία.
Το πιο σημαντικό όμως στοιχείο που εσκεμμένα αποκρύπτουν είναι πως ως προς τη συνολική εικόνα του Δήμου Μεγανησίου, συνεκτιμήθηκαν και τα φύλλα μεταβολών και ελέγχου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με τα οποία καταλογίζονταν ποσά σε όλα τα έτη από το 2007 έως το 2014 για παράνομες δαπάνες, αλλά και η αδιευκρίνιστη διαφορά του ταμείου την περίοδο 2011 – 2014.
Τα εκατοντάδες έργα υποδομής που έχουν υλοποιηθεί στο Μεγανήσι τα τελευταία εννέα (9) χρόνια, καθώς και αυτά που βρίσκονται σε πορεία υλοποίησης, αποτελούν απόδειξη για την κατάσταση του Δήμου μας, οπότε τους ενημερώνουμε τους κακεντρεχείς πως οι ενέργειες τους πέφτουν στο κενό.
ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΓΛΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ