Καθολική συμμετοχή των φαρμακοποιών στην απεργία

 

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη μέρα των απεργιακών κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών αφού σε όλη τη χώρα μπήκε λουκέτο στα φαρμακεία, με εξαίρεση τα  ασφαλείας (ένα για όλο το νομό Λευκάδας). Από τις πρώτες εκτιμήσεις υπολογίζεται ότι η συμμετοχή στην απεργία αγγίζει πανελλαδικά το 98%,  δείγμα της αποφασιστικότητας των φαρμακοποιών. Στο Μεγανήσι το φαρμακείο θα παραμείνει κλειστό και τις επόμενες μέρες της απεργίας (Πέμπτη και Παρασκευή), καθώς και τις αντίστοιχες μέρες την ερχόμενη βδομάδα, οπότε και θα ληφθεί απόφαση του ΠΦΣ για την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Στο blog του ο ΦΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανακοινώνει:

  Αγαπητέ ασφαλισμένε,

Οι ρυθμίσεις που επιβάλει δια ροπάλου το Υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση, αγνοώντας τον πρότερο διάλογο και τις δεσμεύσεις της απέναντι στους φαρμακοποιούς, οδηγούν τον κλάδο μας και την πρωτοβάθμια περίθαλψη υγείας στην πλήρη απαξίωση και στην τελική της εξάρθρωση. Τα μέτρα που προτείνονται στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου είναι εξοντωτικά για το ελληνικό φαρμακείο και θα οδηγήσουν μοιραία στο κλείσιμο πολλών φαρμακείων και την είσοδο μεγάλων εταιριών στην διακίνηση του φαρμάκου.

Αγαπητέ ασφαλισμένε,

-Είμαστε αυτοί που στηρίξαμε και στηρίζουμε με δικά μας χρήματα τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

-Είμαστε αυτοί που υπηρετούμε την Υγεία σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.

-Είμαστε αυτοί που με ανθρωπιά, επιστημονική κατάρτιση και υπευθυνότητα βρισκόμαστε 365 μέρες το χρόνο δίπλα στους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

-Είμαστε αυτοί που δεν έκαναν και δεν κάνουν φοροδιαφυγή.

-Είμαστε αυτοί που μειώνουν το κόστος της περίθαλψης προσφέροντας πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

-Είμαστε αυτοί που στηρίξαμε πρώτοι την ηλεκτρονική συνταγογράφηση για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.

-Είμαστε αυτοί που δεχθήκαμε και επιδιώκουμε χαμηλές τιμές φαρμάκων και πρόσβαση στο κάθε φάρμακο για όλους τους ασθενείς.

-Είμαστε αυτοί που δεν παίρνουν ούτε υπερωριακή αμοιβή, ούτε αμοιβή για τις παραϊατρικές υπηρεσίες που προσφέρουν.

-Είμαστε αυτοί που δεχθήκαμε περαιτέρω μείωση του ποσοστού κέρδους μας (μέσω επιστροφής), παρότι τα Ταμεία μας οφείλουν 500 εκατομμύρια ευρώ.
 

Ως εδώ όμως!

-Δε θα είμαστε αυτοί που θα συναινέσουν στην ταφόπλακα της Α’βάθμιας περίθαλψης.

-Δε θα είμαστε αυτοί που θα δεχθούν τα φάρμακα να δίνονται από άσχετα έως και επικίνδυνα χέρια.

-Δε θα είμαστε αυτοί που θα εμπορευματοποιήσουν την υγεία των συμπολιτών μας.

-Δε θα είμαστε αυτοί που θα επιτρέψουν να απαξιωθεί πλήρως η επιστήμη τους και θα δεχθούν την απόλυτη προσβολή της αξιοπρέπειάς τους.

-Δε θα είμαστε αυτοί που θα αποδεχθούν να απογυμνώσουν την ελληνική επικράτεια από φαρμακεία.

-Δε θα είμαστε αυτοί που θα ξεπουλήσουμε το κοινωνικό αγαθό της Υγείας για να πλουτίσουν ακόμα περισσότερο οι λίγοι σε βάρος του λαού.

Αγαπητοί ασφαλισμένοι,

Είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε τη μάχη μας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, τη μάχη για την επιβίωση του ελληνικού φαρμακείου και των υπηρεσιών που αυτό παρέχει στους ασφαλισμένους, τη μάχη για όλους εσάς. Στον αγώνα μας αυτό σας θέλουμε συμμέτοχους και αρωγούς για να διασφαλίσουμε τη φαρμακευτική περίθαλψη που αξίζει στον Έλληνα πολίτη.