Στα θρανία οι Αυτοδιοικητικοί … Μάθημα: ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

Ημερίδες επιμόρφωσης στελεχών των νέων Δήμων και των αιρετών Περιφερειών. Μάρτιο στη Λευκάδα.

Το Ε.Κ.Δ.Δ.Α., στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, διοργανώνει σε 53 πόλεις της χώρας 56 ημερίδες επιμόρφωσης 9.000 στελεχών της αυτοδιοίκησης α΄και β΄βαθμού. Οι ημερίδες, που θα διεξαχθούν από τις 24/1/2011 έως και την 1/3/2011, αποσκοπούν στην ενημέρωση των υπαλλήλων των νέων Δήμων και των αιρετών Περιφερειών στη νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης που θεσπίστηκε με το πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ. Πατήστε ΕΔΩ προκειμένου να ενημερωθείτε, ανά Περιφέρεια και Πόλη, για τις επιμορφωτικές ημερίδες.

ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ. Το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.), στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, διοργανώνει 4 ημερίδες επιμόρφωσης στις οποίες θα συμμετάσχουν 600 στελέχη που υπηρετούν στην Περιφέρεια και στους νέους Δήμους των Ιονίων Νήσων.
Στο επίκεντρο των επιμορφωτικών αυτών δράσεων θα είναι η συνολική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, οι αρμοδιότητες των νέων αποκεντρωμένων δομών, καθώς και ζητήματα προσωπικού, οργάνωσης των υπηρεσιών και οικονομικής διαχείρισης.
Οι ημερίδες θα διεξαχθούν στη Ζάκυνθο (27/1/11), την Κεφαλονιά (28/1/11), στην Κέρκυρα (31/1/11) και στη Λευκάδα (3/3/11).
Αναλυτικά ο τόπος και ο χρόνος διεξαγωγής όλων των σεμιναρίων, ανά Περιφέρεια και Πόλη, στον ιστότοπο του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. www.ekdd.gr

Συνεδρίαση περιφερειαρχών στην Αθήνα

Στην Αθήνα 19 Ιανουαρίου ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος Σπύρου, όπου συμμετείχε στη δεύτερη συνεδρίαση των αιρετών Περιφερειαρχών, με σκοπό το συντονισμό των δράσεων για την καλύτερη αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων που προκύπτουν από την πρώτη εφαρμογή του Καλλικράτη. Η συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΝΠΑΕ πραγματοποιήθηκε  στα γραφεία της ΕΝΑΕ (Μεσογείων 15, 4ος όροφος, Αθήνα), στις 11 το πρωί, υπό την προεδρεία του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης έχουν ως εξής:
· Ενημέρωση από το Γενικό Διευθυντή του ΙΤΑ κ. Θ. Καταρτζή
· Πρόγραμμα «Ελλάδα» (εισηγητής: Κλέαρχος Περγαντάς, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας)
· ΕΣΠΑ (Εισηγητής: Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης)
· Έκδοση περιοδικού «Ελληνική Νομαρχία» (εισηγητής: Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας)
· Διαχείριση απορριμμάτων – Προγραμματισμός δράσεων
· Προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του «Καλλικράτη»
· Καταγραφή προτάσεων για συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ραγκούση