Εδώ Μεγανήσι…(τα νέα μας )

Καλησπέρα  Μεγανήσι από …Μεγανήσι !

Σκεφτήκαμε εδώ στο site να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό.

Μια νέα στήλη που θα σας περιγράφει  πως περνάμε εμείς εδώ.Τι γίνεται σήμερα στο νησί,τι καιρό έχει, τι » συνταρακτικό» έχει συμβεί…

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=H82RXXhVHEA’]

Ενα σημερινό  βιντεάκι  2:οο μ.μ από το Βαθύ.

Ποιός παντρεύτηκε ποιός  γέννησε και ποιός γιορτάζει.

Ποιός και γιατί γκρινιάζει.Και  κάνα κουτσομπολιό μέσα μέσα.

Με τρόπο…. ξέρετε!!!!

Τι λέτε, να αρχίσουμε;

Σήμερα λοιπόν ημέρα Πέμπτη  ο ήλιος λάμπει όπως τις τελευταίες δέκα μέρες.Φαίνεται πως  η Αλκυόνα άλλαξε μήνα.

Χαρά θεού .Το πρωινό είναι απίστευτο όπως και το απόγευμα.Μυρίζει Ανοιξη παρόλο που έχουμε αρχές  Φλεβάρη.

Και είπα Φλεβάρη και θυμήθηκα…Του Αγίου Χαράλαμπου σήμερα . Εχουμε Μπάμπηδες και Χαρούλες.Χρόνια πολλά στον Σερίφη ,στον Χάρη τον Κατωπόδη  και στην Χαρούλα την ευαίσθητη την καλομαθημένη που τώρα τελευταία σκοτώνεται στη δουλειά και τη χάσαμε…

Χρόνια πολλά και στον νιόπαντρο Μπάμπη  που έγινε γαμπρός πρίν από δυό βδομάδες. Παιδιά να ζήσετε!!! Χρόνια πολλά και σε όσους έχουν γενέθλια. Ξέρω αρκετούς που σβήνουν κεράκια μες το Φλεβάρη.Χτές μάλιστα μου έλεγε και μια παλιά ότι όποιος γεννηθεί σε γέμιση του φεγγαριού θα είναι γεροδεμένος και δυνατός.Οποιος γεννηθεί σε χάση θα είναι ατάλικος κι απασπάλωτος.Ετσι μου τόπε. Γι αυτό οι ετοιμόγεννες κρατηθείτε κανα δυό μέρες.

Θυμήθηκα επίσης ότι έρχονται Απόκριες.Εμείς ετοιμαζόμαστε όπως κάθε χρόνο και σας περιμένουμε.Να ντυθούμε να παρελάσουμε και να πετάξουμε χαρταετό.

Τι λέτε; Θα μας κάνετε παρέα; Τα μερομήνια είπαν καλοκαιρία.Ελπίζω να μην την πατήσουμε όπως πέρσυ.Οπως και νάχει όμως το Μεγανήσι θα γιορτάσει και φέτος!

Στα χωριά μας  τώρα επικρατεί ησυχία.Το Σπαρτοχώρι είναι όμορφο και ήσυχο όπως κάθε τέτοια εποχή.Χαράματα ξύπνησε όπως πάντα και πήρε τους δρόμους.Αλλος για Λευκάδα,άλλος στο χωράφι κι άλλος για τα ζώα και τις κότες. Νωρίς το βράδυ έσβησε τα φώτα και » έπεσε»

Το Κατωμέρι τις πρωινές ώρες ήταν πιο «κινητικό».Τα σχολεία ,τα ιατρεία τα γραφεία του δήμου,και το φαρμακείο δημιουργούν κίνηση.Πρωτεύουσα βέβαια θα μου πείτε.Τι να το κάνεις όμως ,μετά τις δύο σιωπή.Η κίνηση ξανάρχισε όμως το απογευματάκι. Κάνα δυό παιδάκια έπαιζαν στις κούνιες.

Τα μεγαλύτερα είχαν αγώνα στο 5 επι 5  Ελλάδα -Αλβανία,κι οι πατεράδες μας με τους λίγους παπούδες βγήκαν για καφεδάκι.

Το Βαθύ είναι και σήμερα όπως τις άλλες μέρες. Σήμερα πάντως έχει λιγότερη υγρασία.Ανήσυχο και κουρασμένο όμως.Λίγο η εμπορική δραστηριότητα που αυτή την εποχή » αναπάυεται», λίγο η κίνηση λόγω συγκοινωνίας,  λίγο η σαιζόν που αναμένεται και πολύ η κρίση που υπάρχει είναι αρκετά για να δημιουργούν μια σχετική ανησυχία…

Οι γνωστοί μας άγνωστοι είναι πάντα παρόντες.Ο Ντίνος, η Λέτα, ο Δημητρός που παίρνει τα σιντί του ,ο Βεσσαράκης που πηγαινοέρχεται  ο Μηνάς, και ο Μπάρμπα Βλάχος με τις κόφες να περιμένει μαζί με τον Παμίνο το λεωφορείο για το Χωριό.Και φυσικά ο Κώστας που πάλι αφισοκολεί….

Πάντως όσο νωρίς και να ξυπνάει εξακολουθεί να κλείνει τελευταίο την πόρτα του νησιού κάθε βράδυ. Εκεί γύρω στις έντεκα….Κι αφού κοιμηθεί και το Βαθύ αναπαύεται ήσυχο το νησί…

Κι αύριο πάλι  πρωινό ξύπνημα για καφεδάκι.

Τώρα που είπα καφεδάκι ,τι έπαθα χτες!!!Είπα να πιώ ένα καφέ  στο Κατωμέρι και μου βγήκε ξινός.Πέρασα να βοηθήσω λίγο το μπαμπά στο ξεσκαρτάρισμα της μπομπίλιας του σπιτιού και παραλίγο να  το κάψω .Διάλεξα βλέπετε τη λύση της καύσης αντί της ανακύκλωσης. Και πέταγα στο τζάκι ότι καιγόντανε ώσπου κόντεψα να κάψω το σπίτι.Πήρε φωτιά η καμινάδα κι έγινε κόλαση.Η γειτονιά αμπουριασε και παντού πεταγόνταν κόκκινες σπίθες.Αλλος φώναζε κι άλλος ράντιζε με το λάστιχο.Κι όσο για το μπαμπά …έτρεχε φωνάζοντας, τι είναι τούτο πόπαθα….

Τελικά τη σβήσαμε,κι όλα καλά….Οχι τίποτ’ ‘αλλο αργεί και η Ανάσταση.

Αυτά τα λίγα για  σήμερα….Θα τα ξαναπούμε σύντομα.

Από μας…. Καληνύχτα…..