Κοπή Πίτας Λευκαδίων Ηλιούπολης και Γύρω Δήμων “Η Φανερωμένη”

Τη πίτα του έκοψε  και γλέντησε ο Συλλόγος Λευκαδίων Ηλιούπολης και Γύρω Δήμων “Η Φανερωμένη”.

Στην αίθουσα της οδού Αθηνόδωρου 45 και Ίωνος , στις 7:00 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η Κοπή Πίτας με μία εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή που ο χώρος δε μπόρεσε να φιλοξενήσει, με αποτέλεσμα να είναι γεμάτος και ο προαύλιος που διαθέτει ειδικά διαμορφωμένος για το παραδοσιακό «Αμπαλί» και το παραδοσιακό Λευκαδίτικο γλέντι που ακολούθησε μετά με άφθονο  κρασί , ούζο, σουβλάκια και πίτσες. Λευκαδίτισες και Λευκαδίτες με τις παραδοσιακές φορεσιές μοίρασαν λαδόπιτα, έκαναν επίδειξη Λευκαδίτικων χορών και παρουσιάστηκε χορωδία πνευστών που εγκαινίασε  ο Σύλλογος. Η Πρόεδρος κα Σούλα Λάζαρη-Βαμβακούση έκανε τη κοπή και μαζί με τους επίσημους να κόβουν από ένα κομμάτι ευχήθηκαν στους Λευκαδίτες.  Το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων ο πρώην Υπουργός, Βουλευτής και Πρόεδρος της Βουλής, Λευκαδίτης κος Απόστολος Κακλαμάνης , ο Βουλευτής Λευκάδος κος Σπύρος Μαργέλης και  ο πρώην τετράκις Δήμαρχος Ηλιούπολης και πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου, ο Λευκαδίτης κος Θοδωρής Γεωργάκης.

Το νησί μας έδωσε δυναμικό παρόν  με περίπου 20 Μεγανησιώτες. Από το “ΜΕΝΤΗ”  το  παρόν έδωσαν η Πρόεδρος του Συνδέσμου, Κονιδάρη Γιούλη, ο  Γενικός Γραμματέας του ¨Μέντη¨ και τακτικό μέλος του Πολιτιστικού Κέντρου Ταφίων, Κανέλλος Κώστας και η Ταμίας Αμαλία Κατωπόδη.

Να σημειωθεί ότι στο Συλλόγο συμμετέχει και είναι ενεργό μέλος η Μεγανησιώτισα Ελεάνα Ζαμπάρα.

Παρασκηνιακά ο κος Απόστολος Κακλαμάνης σε συζήτηση μεταξύ του ιδίου, της κας Σούλας Λάζαρη-Βαμβακούση και Κανέλλου Κώστα είπε  “Η Ναυτική παράδοση της Λευκάδας ξεκίνησε από το Μεγανήσι  και μαζί με τη Καρυά έχουν τις μεγαλύτερες παραδόσεις”

Φωτό: Κανέλλος Κώστας