Γ. Μανιάτης: Στόχος μας για γεωτρήσεις σε Ιόνιο και Νότια Κρήτη εντός του 2012
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός ΥΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, διευκρινίζει πως μέσα στους επόμενους έξι μήνες θα υπάρχει πλήρης εικόνα αναφορικά με ενδεχόμενο αποθεμάτων πετρελαίου σε Ιόνιο και Νότια Κρήτη.
Ο υφυπουργός πρόσθεσε πως τον Ιούλιο θα γίνει προκήρυξη των γεωτρήσεων σε 10 με 15 χερσαία σημεία, ενώ έκανε λόγο για άμεση σύνδεση του ελληνικού χώρου με το κυπριακό οικόπεδο ΑΟΖ.
Οι εταιρείες που θα κερδίσουν τον διαγωνισμό θα χρηματοδοτήσουν με δικά τους κεφάλαια τις έρευνες, το κόστος των οποίων υπολογίζεται σε 40 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνει ο κ. Μανιάτης. πηγή: skai.gr
Η επιλογή του ενός ή των δυο αναδόχων, θα γίνει τον Απρίλιο, ενώ στόχος του υπουργείου είναι οι πρώτες γεωτρήσεις να αρχίσουν εντός του 2012. Ωστόσο, τα έσοδα θα πρέπει να αναμένονται μετά από 7 χρόνια.
Οι δηλώσεις του κ. Μανιάτη έρχονται σε συνέχεια της υποβολής των δεσμευτικών προσφορών για έρευνες πετρελαίου σε Νότια Κρήτη και Ιόνιο τις οποίες υπέβαλαν οκτώ εταιρείες.
Πηγή: LefkadaPress
3 Μαρτίου 2012 @ 19:50
Και να σκεφτεις οτι πριν δυο χρονια οι πολιτικοι μας ελεγαν οτι δεν υπαρχει σταγονα στον Ελλ. χωρο
και να μην κανουμε ονειρα.
Ποσα ψεματα θεε μου .Και το χειροτερο ειναι οτι οι ιδιοι κατα πασα πιθανοτητα θα κυβερνησουν
ξανα.