Διεθνές Ψηφιακό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ιονίων Νήσων «Λευκάδα 2012»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΚΙΝΗΜ/ΦΟΥ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΛΕΥΚΑΔΑ 2012

Πρόσφατα δημιουργήθηκε στην Ελλάδα ένας νέος Πολιτιστικός θεσμός στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το Διεθνές Ψηφιακό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ιονίων Νήσων, που διεθνώς θα είναι γνωστό σαν ‘Ionian International Digital Film Festival’ με την συντομογραφία ‘IIDFF’.

Το Φεστιβάλ ανήκει στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας και θα γίνεται κάθε χρόνο το καλοκαίρι (15/9-22/9) στην Λευκάδα στον Δημοτικό Κινηματογράφο ‘ΑΠΟΛΛΩΝ’. Στόχος του Φεστιβάλ είναι να δώσει βήμα στους κινηματογραφιστές και να προβάλλει έργα της σύγχρονης ψηφιακής εποχής νέων δημιουργών συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ανάπτυξη και προώθηση Πολιτιστικών και Τουριστικών δραστηριοτήτων της ευρύτερης περιοχής του Ιονίου, της χώρας μας και της Μεσογείου γενικότερα.

Το όραμα του Φεστιβάλ είναι να γίνει το σημείο πολιτιστικής συνάντησης και ο κόμβος δικτύωσης όλων των κινηματογραφιστών του κόσμου.

Το Φεστιβάλ είναι πιστοποιημένο απο το IMDB (Internet Movie Data Base qualified), την μεγαλύτερη Διαδικτυακή Βάση Κινηματογραφικών Ταινιών στον κόσμο και η υποβολή συμμετοχής των ταινιών στο φεστιβάλ θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του Withoutabox, που ανήκει στο IMDB και αποτελεί την διεθνή ηλεκτρονική πύλη δικτύωσης περίπου 350.000 κινηματογραφιστών με περισσότερα απο 5000 φεστιβάλ παγκοσμίως.

Την ηλεκτρονική οργάνωση και την Καλλιτεχνική Δ/νση του Φεστιβάλ επιμελείται η εταιρία ‘Avalon – Audiovisual Digital Productions’.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον επίσημο δικτυακό τόπο του φεστιβάλ : www.iidff.gr και μπορείτε να επικοινωνήσετε στην ηλεκτρονική δ/νση : info@iidff.gr.
Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Ελευθέριος Αραβανής
Θεόδωρος Γεωργάκης
Ελευθερία Γιαννούτσου
Κώστας Κατωπόδης
Νίκη Περδικάρη
Τούλα Σκληρού