Συνάντηση στη Λευκάδα για την ανάπτυξη των μικρών νησιών

Παρουσία Δημάρχου Μεγανησίου κ. Στάθη Ζαβιτσάνου

ΛΕΥΚΑΔΑ – Πραγματοποιήθηκε την Τέταρτη 7 Μαρτίου 2012 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας, τεχνική συνάντηση όλων των εταίρων για το «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης των Μικρών Νησιών της ΠΙΝ». Στη συνάντηση – η οποία έγινε με πρωτοβουλία του Δήμου Κέρκυρας – παραβρέθηκαν οι Δήμαρχοι: Λευκάδας κ. Αραβανής, Παξών κ. Μπογδάνος, Μεγανησίου κ. Ζαβιτσάνος και Ιθάκης κ. Κασσιανός. Το Δήμο Κέρκυρας εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σπ. Μωραϊτης. Παρόντες ήταν επίσης Αντιδήμαρχοι των μικρών νησιών, στελέχη της ΕΔΑ ΠΙΝ, στελέχη της μελετήτριας εταιρείας Transcoop και υπηρεσιακοί παράγοντες των Δήμων.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν και λήφθηκαν αποφάσεις σχετικά με την ολοκλήρωση της μελέτης «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης Μικρών Νησιών» (ΟΣΑΜΝ), το εταιρικό σχήμα, καθώς και τον προγραμματισμό των ενεργειών των εμπλεκομένων φορέων για την υποβολή του Σχεδίου.
Όλοι οι φορείς συμφώνησαν να ολοκληρώσουν τις απαιτούμενες διαδικασίες και εντός των επομένων ημερών να παρουσιαστεί προς έγκριση στα Δημοτικά Συμβούλια το τελικό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης των Μικρών Νησιών της Π.Ι.Ν.
Η οριστική υποβολή του Σχεδίου προς την ΕΔΑ ΠΙΝ αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι την 30η Μαρτίου 2012, όπως ορίζεται και στη σχετική πρόσκληση.

Πηγή: Enimerosi μέσω LefkadaNews