Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων

Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» και Μεταφορά μαθητών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Κέρκυρα 31 Μαρτίου 2012

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ                       

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ταχ. Δ/νση: Αλυκές Ποταμού

                   49100, Κέρκυρα                                        

Τηλ: 26610 – 26523

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων χθες στη Λευκάδα

 

Θέματα προ ημερήσιας διάταξης – Οι αποφάσεις

 

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που έγινε στη Λευκάδα,

εκτός ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε το θέμα που εισήγαγε ο επικεφαλής της «ΑΝΑΣΑ», Θόδωρος Γαλιατσάτος, σχετικά με την ανάγκη αποπληρωμής των δεδουλευμένων των 42 εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Λευκάδας.

Στο πλαίσιο της συζήτησης του θέματος δόθηκε ο λόγος και στην αρμόδια Αντιδήμαρχο Λευκάδας, Ζωή Σκιαδά.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέδωσε ψήφισμα, μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη, Σπ. Σπύρου, σύμφωνα με το οποίο: «Το Περιφερειακό ψήφισμα ζητεί, κατά πρώτον, την εξόφληση των δεδουλευμένων που χρωστούν στους εργαζομένους και κατά δεύτερον, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι σημαντικό και έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών γι’ αυτό ζητείται η συνέχισή του με τη διατήρηση της δομής του δημόσιου χαρακτήρα».

 

Μεταφορά μαθητών στη Λευκάδα

 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο συζήτησε, επίσης, εκτός ημερησίας διάταξης και μετά από πρόταση του Περιφερειακού Συμβούλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Δημήτρη Μαντζουράτου,  το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τη μεταφορά μαθητών της Λευκάδας.    Μετά από διαλογική συζήτηση το σώμα αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει τον Περιφερειάρχη, το Βουλευτή, το Δήμαρχο και κάθε θεσμικό παράγοντα, να παραβρεθούν στον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας για να ζητήσουν να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει.

Επίσης να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην δημιουργηθεί και πάλι το ίδιο πρόβλημα κατά τη νέα σχολική χρονιά. Τέλος, επειδή μαθητές έχασαν ή κινδυνεύουν να χάσουν την σχολική χρονιά από απουσίες, εξ αιτίας της αδυναμίας να μεταφερθούν στα σχολεία τους, θα πρέπει να υπάρξει πρόνοια για να δικαιολογηθούν οι απουσίες και να μην χάσουν τη χρονιά τους.