Ανακοίνωση Ιερέων Μεγανησίου για την βεβήλωση της εκκλησσίας Αγίου Γρηγορίου στο Κεφάλι

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΠΑΡΤΟΧΩΡΙΟΥ

ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΚΑΤΩΜΕΡΙΟΥ

ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓ. ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΟΣ ΒΑΘΕΟΣ

ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι κάτωθι υποσημειούμενοι: α) ιερέας π. Σπυρίδων Δρέττας, εφημέριος Σπαρτοχωρίου και β) ιερέας π. Ευάγγελος Αρώνης, εφημέριος Κατωμερίου και Βαθέος – Μεγανησίου Λευκάδος εκφράζουμε τη λύπη μας για την πρόσφατη βεβήλωση, η οποία έγινε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στην περιοχή «Κεφάλι» Μεγανησίου, δηλαδή για την κατεδάφιση μέχρι του εδάφους της Αγίας Τράπεζας καθώς και του χωνευτηρίου μέσα στο Αγιο Βήμα του Ιερού Ναού.

Η πράξη αυτή, από όποιον κι αν έγινε και με οποιοδήποτε κίνητρο, αποτελεί μεγάλη ιεροσυλία, βεβήλωση και αμαρτία. Προσβάλει επίσης, την Χριστιανική Πίστη μας, την Ορθόδοξη Εκκλησία μας, καθώς και το ορθόδοξο χριστιανικό φρόνημα των ευσεβών κατοίκων του Μεγανησίου, αλλά και γενικότερα.

Από τους ιερόσυλους ζητούμε πατρικά να μετανοήσουν για την βέβηλη πράξη τους, για την ωφέλεια της ψυχής τους. Ο Θεός δεν μυκτιρίζεται!

Από τις αρμόδιες αρχές (Ιερά Μητρόπολη, Αρχαιολογική Υπηρεσία, Ελληνική Δικαιοσύνη, Ελληνική Αστυνομία, Δήμο Μεγανησίου) ζητούμε να συμβάλλουν και στη διαλεύκανση της υποθέσεως, αλλά και στη διάσωση του ιστορικού Ιερού Ναού Αγ. Γρηγορίου του Θεολόγου, ο οποίος αποτελεί μνημείο και κομμάτι της ιστορίας και του πολιτισμού του νησιού μας.

Από τους χριστιανούς του Μεγανησίου, αλλά και από κάθε ενδιαφερόμενο καλόπιστο άνθρωπο ζητούμε την ηθική συμπαράστασή του για την αναστύλωση του Ιερού Ναού.

Η ενορία Σπαρτοχωρίου, όπου ανήκει εκκλησιαστικά ο Ιερός Ναός πρόκειται –με τη βοήθεια του Θεού και του Αγίου Γρηγορίου- να επισκευάσει τον Ιερό Ναό, προς δόξαν Θεού!

Μεγανήσι 5 Φεβρουαρίου 2013

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΣΠΑΡΤΟΧΩΡΙΟΥ

Ιερέας π. Σπυρίδων Δρέττας, εφημέριος Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΚΑΤΩΜΕΡΙΟΥ

Ιερέας π. Ευάγγελος Αρώνης, εφημέριος Ι. Ν. Αγ. Αποστόλων

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΒΑΘΕΟΣ

Ιερέας π. Ευάγγελος Αρώνης, εφημέριος Ι. Ν. Αγ. Βησσαρίωνος