Παραμένει το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων! – Δηλώσεις Μαραβέγια

Παραμένει το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων! – Δηλώσεις Μαραβέγια (Ανανεωμένο)

Αποκλειστικές δηλώσεις του προέδρου του ΤΕΙ Ναπολέοντα Μαραβέγια στο δημοσιογράφο Σάκη Βούτο

Κάντε κλικ στον πιο κάτω σύνδεσμο για να ακούσετε τις αποκλειστικές δηλώσεις του Προέδρου του ΤΕΙ κ. Ναπολέοντα Μαραβέγια, στον δημοσιογράφο κ. Σάκη Βούτο, μετά την έξοδό του από το υπουργείο Παιδείας:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ κ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΟΝ ΙΟΝΙΑΝ GALAXY ΩΡΑ 8.00 8 2 2013

linie366

ΤΩΡΑ: «Λευκός καπνός» στο Υπουργείο Παιδείας – Παραμένει το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων!

Στις 17.30 ξεκίνησε η σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας για το θέμα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων μεταξύ του υπουργού (και συμβούλων του), της Διοικούσας Επιτροπής καθώς και της Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου κας Σαλή Παπασαλή. Μετά τη νέα πρόταση που κατέθεσε η Διοικούσα Επιτροπή (την είχαν επεξεργαστεί και οι καθηγητές τις τελευταίες ώρες) ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την αυτοτέλεια του ιδρύματος Ιονίων Νήσων στο σχέδιο Αθηνά.

Αυτή τη στιγμή σε πολύ καλό κλίμα, συνεχίζεται η διαβούλευση για το πώς θα συνεργαστεί το ΤΕΙ με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο καθώς και το πώς θα μετονομαστούν τα τμήματα (έχουμε κάποιες συγχωνεύσεις) καθώς και άλλες λεπτομέρειες διαδικαστικού ενδιαφέροντος.

Αμέσως ενημερώθηκαν από τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο τόσο ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης όσο και ο πρώην υπουργός Γεράσιμος Αρσένης.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θα έχουμε

  • Τρία τμήματα στη Κεφαλονιά (Αργοστόλι – Ληξούρι)
  • Ένα στη Ζάκυνθο
  • Ένα στη Λευκάδα

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ.

Μετά τη διαβούλευση με τον Υπουργό, διασφαλίστηκε η παραμονή του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ως ίδρυμα. Η διαβούλευση συνεχίζεται σε επιστημονικό επίπεδο για την ονοματολογία των Τμημάτων του ιδρύματος.

Σε λίγο περισσότερα…

Πηγή: www.e-kefalonia.net

ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΕΙ!

Όπως σας είχαμε αποκαλύψει από χθες μετά την παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά τα πράγματα στο ΤΕΙ προχώρησαν πολύ γρήγορα.

Εγινε πριν από λίγο συνάντηση με τον Υπουργό παιδείας, τον δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση, τον πρόεδρο των ΤΕΙ Ναπ. Μαραβέγια, την πρύτανη του Ιόνιου Πανεπιστήμιου και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου.

Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων παραμένει αυτοτελές ίδρυμα ως έχει.

Από την σύσκεψη αποχώρησαν οι πολιτικοί και παρέμειναν οι εκπρόσωποι του ΤΕΙ, του Ιόνιου πανεπιστημίου και οι υπηρεσιακοί παράγοντες προκειμένου να ολοκληρωθεί το θέμα με την οργανωτική συνεργασία ΤΕΙ και Ιόνιου πανεπιστημίου.

Πηγή: kefaloniapress.gr

(via www.kolivas.de)