» Δημοτικά τέλη και Μεγανήσι. Ο Σ.Ε.Μεγανησίου παίρνει θέση και εκφράζει τις ανησυχίες του.»

Ο ΣΕΜ με επιστολή του προς το Δ.Σ το 2016 τάχθηκε υπέρ της μηδενικής αύξησης των τελών εκείνου του έτους και διατηρεί την ίδια άποψη για κάθε χρόνο.
Ως εκ τούτου η μεγαλύτερη δυνατή μείωση των τελών  και η ψήφιση της από την πλειοψηφία των συμβούλων όλων των Μεγανησιωτών, είναι μια απόφαση πού βρίσκει σύμφωνο όλο το Δ.Σ. του συλλόγου και την στηρίζουμε.
Τα δύσκολα οικονομικά χρόνια που ζει η χώρα μας και ο λαός μας χρειαζόμαστε  την συνεργασία και την κατανόηση όλων των φορέων.
Τελειώνοντας αναφέρουμε το γεγονός ότι η κεντρική διοίκηση  λαμβάνει υπόψιν της  τη νησιωτικότητα παρέχοντας  κάποιες δυνατότητες. Ας μην το αφήσουμε αυτό ανεκμετάλλευτο.
‘Oσοι μένουνε εδώ και τους χειμωνιάτικους μήνες και δραστηριοποιούμαστε,  επαγγελματίες είμαστε και θα επιμένουμε να στηρίζουμε την τοπική ανάπτυξη.
Να παλεύουμε ενάντια στην έλλειψη των γιατρών, στην υποβάθμισης της παιδείας , των μειωμένων παροχών στον τομέα του τουρισμού ( προβολή- διαφήμιση- λιμάνια -παραλίες– ακτοπλοϊκές γραμμές- ανταπόκριση λεωφορείων στις συγκοινωνίες και πρόσβαση στις παραλίες κ.λ. ) και της μείωσης του πληθυσμού των μόνιμων κατοίκων.
Μια σημερινή πραγματικότητα που δημιουργεί ανασφάλεια   και υποβάθμιση της ποιότητας της καθημερινότητας μας και οδηγεί σταδιακά στην ερήμωση του τόπου μας.