Ενωτική Αναγέννηση: «Τα ψέματα του δημάρχου συνεχίζονται με το “ΦιλόΔημο”»

Αναδημοσιεύουμε, κατόπιν ανάλογου αιτήματος, από το σάιτ της «Ενωτικής Αναγέννησης» δελτίο τύπου που απαντάει σε ανακοίνωση που ανέβηκε στην σελίδα του f/b «Μεγανήσι με όραμα» σχετικά με το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος»:

Τα ψέματα του δημάρχου συνεχίζονται με το “ΦιλόΔημο”

Διαβάζοντας στη σελίδα «Μεγανήσι… χωρίς όραμα» το… κατόρθωμα του Δημάρχου Μεγανησίου ότι δηλαδή “κατάφερε” να εντάξει στον ΦιλόΔημο την αναβάθμιση των παιδικών χαρών του δήμου, μας γεννήθηκαν κάποιες απορίες και έτσι ανατρέξαμε στην σελίδα του ΥΠΕΣ να ενημερωθούμε, κάτι που απ’ ό,τι φαίνεται δεν έκανε ο δήμαρχος και οι σύμβουλοί του. Έτσι παρατηρήσαμε ότι ο ΦιλόΔημος διαρθρώνεται σε δύο επιμέρους προγράμματα και αφού διαβάσαμε αναλυτικά τις 15 προσκλήσεις που είναι διαθέσιμες στους Δήμους, είδαμε τα εξής:

1. Στο «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» ο Δήμος Μεγανησίου ΔΕΝ έχει ενταχθεί σε κάποια Πρόσκληση! Οπότε αναρωτιόμαστε, έχει υποβάλει κάποια πρόταση και περιμένει το αποτέλεσμα της αξιολόγησης;;; Περιμένουμε απάντηση.

Θα μπορούσε όμως να υποβάλει προτάσεις ώστε να αξιολογηθούν για τα εξής:

ΦιλόΔημος Ι:

Α. Πρόσκληση για τα δημοτικά κτήρια: Εδώ θα μπορούσε να ζητήσει, εφόσον έχει ωριμότητα, την ανέγερση ενός σχολείου οποιασδήποτε βαθμίδας (παιδικό, δημοτικό, δευτεροβάθμιας). Επίσης, θα μπορούσε να ζητήσει να χρηματοδοτηθεί η επανάχρηση ενός δημοτικού κτηρίου που είναι ανενεργό, με π/υ έως 2,5 εκατ. από το εν λόγω πρόγραμμα.

Β. Αγροτική οδοποιία έως 700.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ

Δ. Ύδρευση, όπου μπορεί να χρηματοδοτήσει οτιδήποτε αφορά τις υδρευτικές ανάγκες του νησιού έως 3 εκατ. ευρώ, χώρια από τα χρηματοδοτούμενα έργα της Περιφέρειας (ΠΕΠ).

Ε. Αποχέτευση, όπου χρηματοδοτούνται δίκτυα αποχέτευσης, κατασκευή νέου ή αναβάθμιση υφιστάμενου βιολογικού καθαρισμού μέχρι 5 εκατ ευρώ.

Ζ. Έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης του νησιού και κατασκευή αποχετευτικού δικτύου όμβριων έως 2,5 εκατ. ευρώ

Αλλά μάλλον αυτές τις ανάγκες δεν τις έχει το νησί μας κύριε δήμαρχε… Ή μήπως δεν ξέρατε καν πώς να κινηθείτε διεκδικώντας τα παραπάνω κονδύλια που τόσοι άλλοι μικροί και μεγάλοι δήμοι εισέπραξαν;

ΦιλόΔημος ΙΙ

Α. Εδώ συμβαίνει το εξής περίεργο: Το υπουργείο Εσωτερικών, από μόνο του, είπε στον Δήμο «πάρε χρήματα για να φτιάξεις παιδικές χαρές (Δ. Μεγανησίου 130.000 ευρώ), να συντηρήσεις τα σχολεία σου και τους αύλειους χώρους τους (Δ. Μεγανησίου 5.000 ευρώ) και να αγοράσεις μηχανήματα έργου (Δ. Μεγανησίου 100.000 ευρώ).

Για να πάρει τα παραπάνω χρήματα ο δήμος, έπρεπε εντός μιας μεγάλης προθεσμίας αρκετών μηνών να στείλει στο Υπουργείο 2 πράγματα: Το πρώτο είναι να αποφασίσει τα δημοτικό συμβούλιο ότι αποδέχεται τη χρηματοδότηση και το δεύτερο να στείλει ένα τεχνικό δελτίο ώστε να ενημερώσει το υπουργείο τι θα κάνει τα λεφτά.

Ο Δήμαρχος, στην αναιμική ανακοίνωσή του, μας είπε για τις παιδικές χαρές, με τα άλλα δύο όμως τι έκανε;;;;;

Β. Επίσης, το Υπουργείο επιχορηγεί για επισκευή, συντήρηση ή κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων με 600.000 πλέον ΦΠΑ. Μάλιστα εδώ θα μπορούσε να φέρει μέχρι 2 διαφορετικά υποέργα. Κατέθεσε εδώ την πρόταση του ο Δήμαρχος ή το Μεγανήσι δεν έχει τέτοιου είδους ανάγκες; Μήπως δεν χρειάζεται το νησί νέα γήπεδα ή δεν υπάρχει ανάγκη για την επισκευή των ήδη υπαρχόντων;

Κύριοι συντάκτες των ανακοινώσεων της παράταξης «Μεγανήσι με (ή μάλλον χωρίς) όραμα», μην εκτίθεστε γιατί σας έχουμε απάντηση σε κάθε ψέμα ή ανακρίβεια που γράφετε. Γιατί τα γραπτά μένουν και δείχνουν έναν φοβερό και επικίνδυνο ερασιτεχνισμό…

Έτσι θα πάτε μπροστά το Μεγανήσι; Χωρίς ούτε τις στοιχειώδεις γνώσεις περί διεκδίκησης κονδυλίων και προγραμμάτων ανάπτυξης;

Έτσι εξηγείται η αποκαρδιωτική σας απάθεια και αδαφορία για ένα νησί που καταρρέει σε όλους τους τομείς των υποδομών του.

Δεν ξέρετε, και το κυριότερο είναι πως πάτε να εξαπατήσετε αυτούς που ξέρουν…