«Όχι άλλο κάρβουνο στην τοξικότητα»- άρθρο του Ελ. Κατωπόδη

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ……ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΣΤΗΝ ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ ΚΥΡΙΟΙ

Με την υπ΄αριθμ. 4748/20-2-2018 (ΦΕΚ 612Β) απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών  Πάνου Σκουρλέτη, ενεργοποιήθηκε το άρθρο 71 του Ν. 4509/2017 (ΦΕΚ 201Α), που αφορά το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ».

Σε ανακοίνωση του Δημάρχου και επικεφαλής του συνδυασμού  «Μεγανήσι με όραμα»  διαβάζουμε : « Στα πλαίσια της προσπάθειάς μας για τη μέγιστη απορρόφηση κονδυλίων από όλες τις δυνατές πηγές, κάναμε μία σειρά ενέργειες και επιτύχαμε να ενταχθούμε και στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ. Μέσω του προγράμματος αυτού έχουμε πάρει συνολικά έγκριση για 233.828  ευρώ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών, για τη συντήρηση  των σχολικών κτιρίων  και την προμήθεια μηχανήματος έργου».

Κατά της παραπάνω ανακοίνωσης ο συνδυασμός «Ενωτική Αναγέννηση» απάντησε με αρκετή δόση ειρωνίας και χλευασμού κατά του Δημάρχου, αλλά  συλλήβδην και κατά όλων των «συντακτών των ανακοινώσεων της παράταξης «Μεγανήσι με (ή μάλλον χωρίς όραμα»!!!.

Με την ανακοίνωσή του αυτή, αφού έσπευσε να ενημερωθεί από το Υπουργείο, μας ενημερώνει ότι ο Δήμος «Θα μπορούσε να υποβάλει προτάσεις  να αξιολογηθούν τα εξής:» Και αναφέρει στη συνέχεια σχετικά ….. συμπληρώνοντας ότι « Ο Δήμαρχος στην αναιμική ανακοίνωσή του, μας είπε για τις παιδικές χαρές, με τα άλλα δύο όμως τι έκανε;;;;»

Μπορεί να εικάσει κανείς από όλα τα παραπάνω,   ότι ο Δήμαρχος  «πέτυχε» να ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» και ο Δήμος «να πάρει έγκριση για 233.828 ευρώ» για παιδικές χαρές κ.λ.π. Αυτό δεν αμφισβητείται ούτε από την «Ενωτική Αναγγέννηση». Προφανώς, αυτά μπόρεσε ή αυτά επιδίωξε ή αυτά έβαλε σαν προτεραιότητα. Αν έτσι είναι τα πράγματα γιατί πρέπει να ψέγεται και να ειρωνεύεται;

Εκείνο για το οποίο εγκαλείται ο Δήμαρχος, αν κατάλαβα καλά, είναι γιατί δεν «έτρεξε» περισσότερα. Θα ήταν επωφελέστερο ασφαλώς, αν είχαν επιτευχθεί περισσότερα πράγματα.  Είναι δηλαδή ποσοτικό το θέμα;Ή ακόμη είναι θέμα  μεγαλύτερης δραστηριότητας και προσπάθειας εκ μέρους του Δημάρχου; Αν έτσι είναι τα πράγματα, θα πρέπει να  ψέγεται και να ειρωνεύεται ένας θεσμικός παράγοντας; Είναι πολιτική θέση αυτή

Και είναι αυτός λόγος  να αποκαλείται ένα θεσμικό αιρετό πρόσωπο ψεύτης και απατεώνας δημόσια; Με αυτά τα επιχειρήματα και με αυτή τη λεκτική «θα πάμε μπροστά το Μεγανήσι» όπως αναφέρει και ο συνδυασμός που ζητά την ψήφο των Δημοτών; Με χαρακτηρισμούς προσβλητικούς, ειρωνικούς  και ποινικά  κολάσιμους; Ετσι θα πετύχουμε την επαγγελόμενη σε όλους τους τόνους ενότητα και στήριξη της κοινωνικής συνοχής και συνεργασίας;

Δεν νομίζω ότι αυτό θα καταστεί δυνατό. Αντίθετα με τοιαύτες αναρτήσεις των συντακτών και συμβούλων  της «Ενωτικής Αναγέννησης»  ενισχύεται  και τροφοδοτείται η  τοξικότητα στο έπακρον.  Μέσα σε αυτό το κλίμα θα οδηγηθούμε στις δημοτικές εκλογές;. Με τέτοιες μεθόδους πιστεύετε στ΄ αλήθεια  ότι θα πεισθούν οι δημότες; Πολύ δύσκολο το βλέπω.

Όχι άλλο…κάρβουνο κύριοι της ¨Ενωτικής Αναγέννησης». Ζητήστε από τον λαό την ψήφο του, με πρόγραμμα εφαρμόσιμο και όχι με ειρωνείες και απαράδεκτους  προσβλητικούς χαρακτηρισμούςγια τους «αντιπάλους».  Αυτό και μόνο επιθυμούν  οι δημότες. Αυτό απαιτεί και ο πολιτικός και δημοτικός πολιτισμός.

12-4-2019

Λευτέρης Π. Κατωπόδης