Μιχάλης Μαραγκός, ένας νέος γιατρός στο νησί μας!

Ανοίγει σε λίγες μέρες το νέο του ιατρείο στο Κατωμέρι ο Γενικός Οικογενειακός Γιατρός Μιχάλης Μαραγκός. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του νησιού που ανοίγει ιδιωτικό ιατρείο και αυτό ασφαλώς αποτελεί μια αναβάθμιση στις υγειονομικές υπηρεσίες του μικρού μας τόπου. Το ιατρείο θα λειτουργεί τρεις φορές την εβδομάδα, Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή, πρωινά αρχικά 8.30 πμ-1.00 μμ, αλλά όταν επεκταθούν τα δρομολόγια του φέρι-μποτ και απογευματινές ώρες. Στεγάζεται στο Κατωμέρι σε ανακαινισμένο ισόγειο κτίριο του Πάνου Κατωπόδη (πρ.μαγαζί Φίλιππου Κατωπόδη), πολύ κοντά στο φαρμακείο.  Φυσικά θα γίνονται και επισκέψεις κατ’ οίκον όπου χρειάζεται.

Επικοινωνία:

-σταθερό τηλ.:2645051253

-κινητό τηλ.: 6977238543

-email: vithos@yahoo.com

Η εμπειρία και ο προσηνής χαρακτήρας του Μιχάλη σίγουρα αποτελούν εχέγγυα για την επιτυχημένη συνέχιση της καριέρας του (και) στο Μεγανήσι. Και ασφαλώς θα αποτελέσει σημαντική επιλογή των μόνιμων κατοίκων σε μια ευρεία γκάμα προβλημάτων υγείας, αφού άλλο να έχεις τον ειδικευμένο γιατρό στην πόρτα σου κι άλλο να ταξιδεύεις στην Λευκάδα για να εξεταστείς. Ομοίως και για τους τουρίστες και επισκέπτες του νησιού μας. Ειδικά αυτήν την περίοδο του κορονοϊού η παρουσία του γίνεται ακόμα πιο σημαντική. Σε συνδυασμό με τις δύο αγροτικούς μας, ενισχύονται πολύ οι δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης στο νησί.

Καλωσορίζουμε λοιπόν τον νέο μας γιατρό και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην νέα του προσπάθεια!

Βιογραφικό:

Ο Μιχάλης Μαραγκός γεννήθηκε στην Κάλυμνο όπου και παρέμεινε ως την ολοκλήρωση του λυκείου. Σπούδασε ιατρική στο πανεπιστήμιο της Κατάνιας στην Ιταλία. Το 2001 παντρεύτηκε την Σούνδια Δήμητρα, Γεωπόνο, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά. Ζει και εργάζεται στην Λευκάδα.
-Πτυχιούχος Ιατρικής σχολής Κατάνια Ιταλίας
– Αποφοίτησε το 2001 με βαθμό Λίαν Καλώς
-Το 2011 απέκτησε τον τίτλο ειδικότητας στην Γενική Ιατρική
Επαγγελματική εμπειρία:
-Από τον Αύγουστο του 2006 εργάστηκε ως ειδικευόμενος στο Θριάσιο Νοσοκομείο Ελευσίνας όπου και ολοκλήρωσε την ειδικότητα το 2010. Κατά την διάρκεια της ειδικότητας εργάστηκε για δέκα μήνες στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου.
-Από τον Σεπτέμβρη του 2011 εργάστηκε στο Κέντρο Υγείας Βασιλικής Λευκάδας ως Επιμελητής Β΄. Μέσα από αυτήν την θέση υπηρέτησε και στο νοσοκομείο Λευκάδας σε διάφορες ειδικότητες στα επείγοντα (καρδιολογίας, παιδιατρικής, χειρουργικής) και στην μονάδα τεχνητού νεφρού για 15 περίπου μήνες.
-Από τον Μάη του ’15 έως και σήμερα διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο Νυδρί Λευκάδας.

Οι υπηρεσίες Γενικής Ιατρικής:

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

– ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ

– ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

-ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

-ΕΚΔΟΣΗ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ

-ΕΚΔΟΣΗ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Πρόκειται για μία αυτόνομη ιατρική ειδικότητα η οποία προϋποθέτει 5 χρόνια συνεχόμενης εκπαίδευσης εκτός από τα 6 χρόνια της ιατρικής που αποτελούν τις βασικές σπουδές ενός ιατρού. Ο Γενικός ιατρός ή αλλιώς Οικογενειακός ιατρός θεραπεύει ασθενείς 0-100 ετών και γνωρίζει πολύ καλά το ιατρικό ιστορικό των οικογενειών που τον επισκέπτονται ως την ημέρα που θα συνταξιοδοτηθεί.

Ο Γενικός ιατρός μπορεί να θεραπεύσει πλήθος ασθενειών από λοιμώξεις του αναπνευστικού, παθήσεις του ουρογεννητικού συστήματος , μυοσκελετικά προβλήματα , ωρλ παθήσεις, ψυχιατρικές παθήσεις, δερματικές παθήσεις, την αρτηριακή υπέρταση, τον σακχαρώδη διαβήτη, την υπερλιπιδαιμία, παιδιατρικά, εμβολιασμούς, συρραφή θλαστικών τραυμάτων και άλλες πολλές.

Ο Γενικός ιατρός δύναται να συνεργαστεί με όλες τις υπόλοιπες ιατρικές ειδικότητες όταν χρειάζεται και όταν κρίνει ότι ο ασθενής χρήζει νοσοκομειακής περίθαλψης τον παραπέμπει χωρίς να χάσει χρόνο. Επίσης μία άλλη αρμοδιότητα του Γενικού ιατρού είναι η συνταγογράφηση φαρμάκων και ιατρικών εξετάσεων.

Ακόμη ένας βασικός ρόλος του είναι η Πρόληψη και η συμβουλευτική ιατρική, γι’ αυτό οι Γενικοί ιατροί είναι οι ειδικοί τους οποίους συμβουλεύονται όλο και περισσότερο στις μέρες μας νέοι άνθρωποι και οι έφηβοι.