ΛΑΕ: Για το κρούσμα covid–19 στο πλοίο–γεωτρύπανο Discoverer India στο Ιόνιο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για το κρούσμα covid – 19  στο πλοίο – γεωτρύπανο Discoverer India στο Ιόνιο.

Να παρθούν όλα τα αναγκαία Μέτρα υγειονομικής προστασίας των κατοίκων

Όχι στις εξορύξεις στο ΙΟΝΙΟ

 

Με αφορμή το κρούσμα covid – 19  στο πλοίο – γεωτρύπανο Discoverer India, που βρίσκεται στο Ιόνιο πέλαγος έξω από τον κόλπο του Αστακού, αφενός απαιτούμε από τις αρμόδιες αρχές να παρθούν τα αναγκαία μέτρα υγειονομικής προστασίας για τη μη μετάδοση του ιού στους κατοίκους της περιοχής και αφετέρου δημοσιοποιούμε για άλλη μία φορά την πεντακάθαρη και κάθετη αντίθεσή μας στις εξορύξεις υδρογονανθράκων στο ΙΟΝΙΟ πέλαγος.

Εμείς θεωρούμε ότι ο τεμαχισμός του Ιονίου σε θαλάσσια οικόπεδα και η εκχώρησή τους, χωρίς καμιά ουσιαστική μέριμνα για το περιβάλλον, σε πολυεθνικές για εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων και μάλιστα στην πιο σεισμογενή περιοχή της χώρας και με βασική οικονομική δραστηριότητα τον τουρισμό θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία της περιοχής και στο περιβάλλον. Θα αποδώσει ψίχουλα στα κρατικά ταμεία και στην Τ.Α., ενώ οι κίνδυνοι πολεμικής εμπλοκής θα αυξηθούν.

Πιστεύουμε ότι πρέπει να καταγγελθούν και καταργηθούν όλες οι μνημονιακές συμβάσεις έρευνας και εξορύξεων υδρογονανθράκων,με τους μονοπωλιακούς ομίλους  στο Ιόνιο. Να σταματήσουν άμεσα η έρευνα και οι εξορύξεις.

Στηρίζουμε τα κινήματα που αναπτύσσονται,  στα Ιόνια ,την ¨Ήπειρο και σε όλη την Ελλάδα ,τις θετικές αποφάσεις μαζικών φορέων όλης της χώρας, που αγωνίζονται ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που εκχωρεί τον ενεργειακό μας πλούτο.

Αθήνα 31/7/2020