Νέο ρεκόρ κρουσμάτων για την Λευκάδα με 13, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Όσοι ασχολούμαστε στενά με τα επιδημιολογικά δεδομένα της πανδημίας, δεν είχαμε καμιά αμφιβολία για το ότι αυτό που λέει ο τίτλος θα συνέβαινε- και είχαμε προειδοποιήσει για την ασυγχώρητη χαλαρότητα.

Με τον ίδιο τρόπο θα προβλέψω ότι τα κρούσματα στην Λευκάδα θα αυξηθούν κι άλλο τις επόμενες μέρες, ενώ δεν αποκλείω και την μετάδοση στο Μεγανήσι, που έως τώρα παρέμεινε αλώβητο, μιας και έχει άμεση και καθημερινή διασύνδεση με την πόλη.

Κι αυτό φυσικά οφείλεται στο ότι το νησί της Λευκάδας δεν θεωρείται…νησί! Λάθος της κυβέρνησης (και των τοπικών αρχών- αν το επηρέασαν). Κι αφού δεν είναι νησί δεν χρειάζεται πιστοποιητικό ή τεστ για να μπεις. Οι έλεγχοι λοιπόν είναι ανύπαρκτοι, ενώ ανύπαρκτη είναι και η χρήση της μάσκας, τουλάχιστον στην πόλη της Λευκάδας, το έχουμε διαπιστώσει ιδίοις όμμασι.

Ας προσέξουν διπλά και τρίδιπλα οι Μεγανησιώτες (τους οποίους μέχρι στιγμής μας σώζει ο μαζικός εμβολιασμός και η καλή μας τύχη): μέτρα υγιεινής, μάσκες οι υπάλληλοι στα μαγαζιά κάθε είδους και στείλτε όσους ελάχιστους δεν έχουν εμβολιαστεί, ειδικά τους νέους, να το κάνουν τώρα! Αν θέλουμε να μείνουμε αλώβητοι υγειονομικά (αλλά και τουριστικά/οικονομικά).

Το σχετικό ρεπορτάζ για την Λευκάδα από τα Λευκαδίτικα Νέα