Τοποθέτηση ΚΚΕ Λευκάδας για τις εκλογές στο Μεγανήσι

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 8ης ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΝΗΣΙ 

 

Στις 8 του Οκτώβρη, στις εκλογές για την ανάδειξη δημοτικών και περιφερειακών αρχών θα εκφραστεί για ακόμα μία φορά η σύγκρουση των συμφερόντων του λαού από τη μια, απέναντι στα συμφέροντα του κεφαλαίου που υπηρετούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις και η τοπική διοίκησημε εκλεγμένες αντιλαϊκές δημοτικές και περιφερειακές αρχές.

Πάρα πολλοί συνδυασμοί, είτε σε περιφέρειες είτε σε δήμους αυτοπροσδιορίζονται ως «ανεξάρτητοι», ότι λειτουργούν για το «συμφέρον του τόπου», που αποτελούνται από «φρέσκα πρόσωπα», με «διάθεση για προσφορά στον τόπο» κλπ.

Όμως ας σκεφτεί ο λαϊκός κόσμος σε Λευκάδα και Μεγανήσι: ανεξάρτητοι συνδυασμοί απο ποιον; Μήπως από τα επιχειρηματικά συμφέροντα; Ανεξάρτητοι από την πολιτική των κυβερνήσεων; Με ποιους όρους θα διοικήσουν;

Ας μη γελιέται κανένας, όλοι οι συνδυασμοί κρίνονται από την απάντηση στο δίλημμα: Προτεραιότητα οι λαϊκές ανάγκες ή τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών; Εναρμονισμένοι ή σε σύγκρουση με την κυβερνητική πολιτική;

Τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης σε όλη την Ελλάδα, με τη συμμετοχή δοκιμασμένων αγωνιστών, συνδικαλιστών και προοδευτικών ανθρώπων αποτελούν εγγύηση για την έκφραση των λαϊκών συμφερόντων σε δήμους και περιφέρειες.

Στο Δήμο Μεγανησίου το ΚΚΕ δεν στηρίζει κανέναν συνδυασμό ή μεμονωμένους υποψήφιους σε συνδυασμούς που θα είναι από χέρι αντιλαϊκοί, αφού θα διοικήσουν σε εναρμόνιση και χωρίς αντίδραση στους όρους που θέτουν οι κυβερνήσεις για τη λειτουργία των Δήμων.

Καλούμε το λαϊκό κόσμο στο Μεγανήσι, να δώσουμε μαζί τη μάχη για την ενίσχυση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων», με επικεφαλής την υποψήφια Περιφερειάρχη Αλεξάνδρα Μπαλού και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους στην ΠΕ Λευκάδας τους:

 

Από το Μεγανήσι:

 

ΚΑΒΒΑΔΑΣ ΗΛΙΑΣ (Παπαρήγας). Ιδιοκτήτης καφέ«ΠΕΤΡΙΝΟ» στο Μεγανήσι.

ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ (Μπατσούκας). Συνταξιούχος Ναυτικός, κάτοικος Μεγανησίου

 

Από την υπόλοιπη ΠΕ Λευκάδας:

ΒΕΡΟΙΩΤΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (ΜΑΚΗΣ). Οικοδόμος ελαιοχρωματιστής και Πρόεδρος               του Σωματείου Οικοδόμων Λευκάδας.

ΓΑΖΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΝΤΙΝΑ). Ιδιοκτήτρια τουριστικού καταλύματος (οικογενειακή επιχείρηση).

ΘΕΡΜΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ. Δημοτικός υπάλληλος και Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων ΟΤΑ Λευκάδας.

ΚΑΒΒΑΔΑ ΜΑΡΙΑ. Φοροτεχνικός – ελεύθερος επαγγελματίας

ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ ΕΥΤΥΧΙΑ. Εποχιακή εργαζόμενη στον τουρισμό και Γ. Γραμματέας            Διοίκησης Εργατικού Κέντρου Λευκάδας.

ΚΟΛΥΒΑ ΕΥΓΕΝΙΑ (Βγένα). Συνταξιούχος υπάλληλος ΤΑΟΛ, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νικιάνας «Οι Σκάροι» και Περιφερειακή Σύμβουλος.

 

6-9-2023