Ιατρικός Σύλλογος Λευκάδας: «Αγώνας μέχρι τέλους!»

Την πλήρη εναρμόνισή  της με τις αποφάσεις του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου εξέφρασε η σημερινή Γενική συνέλευση των γιατρών της Λευκάδας. Αυτό σημαίνει ότι συνεχίζεται η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ καθώς και των νοσοκομειακών γιατρών. Επίσης ο Ιατρικός Σύλλογος συνιστά την προσοχή στους ιατρούς – μέλη του να μην πέσουν στην παγίδα των απεργοσπαστικών μηχανισμών που προωθεί η κυβέρνηση. Σημειώνει δε ότι οι γιατροί έχουν υψηλό αίσθημα ευθύνης και εξετάζουν όλους τους ασθενείς που έχουν ανάγκη, ανεξάρτητα από Ταμείο ή απεργίας. Κατά τη διάρκεια  της συνέλευσης ακουστήκαν πολλές προτάσεις από τα μέλη – ιατρούς σε ότι αφορά τη συνέχιση των κινητοποιήσεων και την περιφρούρησή τους, πάντα με γνώμονα την παροχή υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς. Οι γιατροί της Λευκάδας εναρμονίζονται πλήρως με τις θέσεις των γιατρών όλης της Ελλάδας, δήλωσαν ότι  θα συμμετέχουν στις διαδηλώσεις έξω από τη Βουλή τις ημέρες της ψήφισης του νομοσχεδίου και εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση που εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση.

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης

1 Ο Ιατρικός Σύλλογος Λευκάδας ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου περί διαρθρωτικών αλλαγών στην υγεία και την συζήτησή του από μηδενική βάση.

2 Υπογραφή Συλλογικής σύμβασης ,ελεύθερη εκλογή γιατρού , αμοιβή κατά πράξη κ περίπτωση, καθιέρωση ηλεκτρονικής κάρτας.

3 . Καταγγέλλουμε τον απεργοσπαστικό μηχανισμό του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας ο οποίος στρέφεται ενάντια σε ολόκληρο τον Ιατρικό κόσμο και ταυτόχρονα υπονομεύει ακόμα περισσότερο την περίθαλψη των ασφαλισμένων.

4.Καλούμε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες Ιατρούς που διατηρούν συμβάσεις με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ να μην παραλάβουν κανένα υπηρεσιακό διεκπεραιωτικό έντυπο όπως συνταγολόγια, παραπεμπτικολόγια κ.λ.π. από τις κατά τόπους υπηρεσίες του Ι.Κ.Α -Ε.Τ.Α.Μ και να μην αποδεχθούν να διεκπεραιώσουν υπηρεσιακής φύσεως ζητήματα που αποτελούν έργο των Ιατρών του Ι.Κ.Α-Ε.Τ.Α.Μ.

Ο Ι.Σ.Λ καλύπτει απόλυτα την μή συνταγογράφηση των ασφαλισμένων του Ι.Κ.Α και από τους νοσοκομειακούς ιατρούς.

Τέλος συμπαραστεκόμαστε απόλυτα στους συναδέλφους ιατρούς που βρίσκονται στο αμφιθέατρο εδώ και μέρες στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υγείας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λευκάδος δηλώνει ότι εναρμονίζεται πλήρως με τους αγώνες, τις αποφάσεις και την εφαρμογή τυχόν πειθαρχικών κυρώσεων που θα ζητηθούν τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Για τον Ιατρικό Σύλλογο Λευκάδος

Η Πρόεδρος                                                         Η Γραμματέας

Μαυρέτα Σταύρακα                                             Κων/να Τσιουρή

(Πηγή: www.lefkadapress.gr)