Δελτίο τύπου Περιφέρειας για τα στρατολογικά γραφεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Δηλώσεις Περιφερειάρχη Ι.Ν. για κλείσιμο στρατολογικών γραφείων σε νησιά του Ιονίου

   «Η επιχειρούμενη προσπάθεια αποδόμησης και αποψίλωσης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, από διοικητικές δομές, βρίσκεται σε εξέλιξη και στοχεύει στην απαξίωση της ίδιας της Περιφέρειας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, με αφορμή την απόφαση του ΓΕΕΘΑ να καταργήσει το Στρατολογικό Γραφείο Αργοστολίου, όπως και τα στρατολογικά γραφεία Ζακύνθου και Λευκάδας, από τις 3 Σεπτεμβρίου 2011 και να τα συγχωνεύσει με τη νέα Στρατολογική Υπηρεσία Δυτικής Ελλάδας με έδρα την Πάτρα.

Σπ. Σπύρου: Μεταφέρονται οι υπηρεσίες σε αναντιστοιχία με την «καλλικράτεια» μεταρρύθμιση

   «Για μια ακόμα φορά», πρόσθεσε, «παρατηρούμε, δυστυχώς, την προσπάθεια της κρατικής διοίκησης να διαμελίσει τις υπηρεσίες που λειτουργούν στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, παρά τη βούληση του Επτανησιακού λαού, ο οποίος εξέλεξε προσφάτως την πρώτη Αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και σε αναντιστοιχία με το πνεύμα της  Καλλικράτειας διοικητικής μεταρρύθμισης.

    Το μήνυμα το οποίο πρέπει να φύγει προς κάθε κατεύθυνση και προς όλους τους αρμόδιους αποδέκτες», τόνισε ο Περιφερειάρχης, «είναι ότι, αυτά τα σχέδια μέσω των οποίων αποδυναμώνεται η Περιφέρειά μας, θα προσκρούσουν στη σθεναρή βούληση τόσο του Επτανησιακού λαού όσο και της Αιρετής Περιφέρειας.

   Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει παρελθόν, έχει παρόν και κυρίως έχει μέλλον το οποίο δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε.

Ζητάμε εντός των ορίων της Περιφέρειας τη Στρατολογική Υπηρεσία

Αντιθέτως, κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες εργαζόμαστε αόκνως για να σφυρηλατήσουμε την ενότητα της Περιφέρειάς μας και να διαμορφώσουμε τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις, για μια ισχυρή, σύγχρονη και λειτουργική περιφέρεια. 

   Οφείλουμε να ενημερώσουμε τους εκάστοτε γραφειοκράτες των Υπουργείων και τους «υποτακτικούς» των αθηναϊκών κέντρων ότι, στη χώρα μας βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και λίγους μήνες η διοικητική μεταρρύθμιση, στο πλαίσιο της οποίας υφίσταται η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και  την οποία, διοικητική μεταρρύθμιση, οφείλουν με τις πράξεις και τις αποφάσεις τους, να σέβονται και να μην την ακυρώνουν.

Η συγκεκριμένη απόφαση του ΓΕΕΘΑ», καταλήγει ο κ. Σπύρου, «έρχεται σε αντίθεση με το πνεύμα του νομοθέτη που όρισε ως δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης της χώρας μας, την Αιρετή Περιφέρεια.

   Ως εκ τούτου ζητάμε την άμεση ανάκληση της απόφασης και τη λειτουργία της Στρατολογικής Υπηρεσίας εντός των ορίων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων». 

Ευχαριστούμε για την προβολή του θέματος