Δελτίο τύπου βουλευτή κου Μαργέλη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1. ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ

 Την Τετάρτη 31/08/2011 ο βουλευτής Σπύρος Μαργέλης είχε συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Υποδομών, κ. Γιάννη Μαγκριώτη και το Γενικό Γραμματέα, κ. Σέργιο Λαμπρόπουλο.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εξέταση όλων των δυνατοτήτων και των προοπτικών που συζητούνται για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει στην υλοποίηση της σύμβασης για την κατασκευή της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ (από την άρνηση των τραπεζών για περαιτέρω χρηματοδότηση των έργων).

Ο βουλευτής έθεσε με έμφαση την ανάγκη επανέναρξης των εργασιών και ζήτησε από τον Υφυπουργό να αναλάβει κάθε περαιτέρω αναγκαία πρωτοβουλία για την επίλυση των προβλημάτων και την επανέναρξη των έργων.

Ο Υφυπουργός βεβαίωσε το βουλευτή πως το Υπουργείο πράττει το καλύτερο για την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος και προς μέσα στους προσεχείς μήνες θα έχουν παρθεί όλες οι αποφάσεις.

 

Στην ίδια συνάντηση ζητήθηκε από τον Υφυπουργό να δώσει όλες τις αναγκαίες οδηγίες για την επιτάχυνση του ρυθμού εκτέλεσης των εργασιών στον αυτοκινητόδρομο ΑΜΒΡΑΚΙΑ – ΑΚΤΙΟ. Ο Υφυπουργός βεβαίωσε το βουλευτή πως το έργο προχωράει χωρίς προβλήματα και με στόχο μέσα στο 2011 να δοθεί σε κυκλοφορία το τμήμα από Λουτράκι έως Αμβρακία (ευρεία παράκαμψη της Αμφιλοχίας).

Τόσο η ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ όσο και ο νέος αυτοκινητόδρομος ΑΜΒΡΑΚΙΑ – ΑΚΤΙΟ αποτελούν τα μεγάλα έργα στην ευρύτερη περιοχή που με την ολοκλήρωση και τη λειτουργία τους θα συμβάλλουν με αποφασιστικό τρόπο στην ανάπτυξη της ΛΕΥΚΑΔΑΣ και όλης της Δυτικής Ελλάδας.

 

 

2.  ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

Ο βουλευτής Σπύρος Μαργέλης την Παρασκευή 26/08 μαζί με τον Υφυπουργό δικαιοσύνης, κ. Γιώργο Πεταλωτή επισκέφθηκαν τα Δικαστήρια. Ο Υφυπουργός ξεναγήθηκε από το βουλευτή και την Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, κα Φρόσω Φίλιππα στο χώρο που ανεγείρονται τα νέα κτίρια των Δικαστηρίων καθώς και στις σημερινές προσωρινές εγκαταστάσεις όπου λειτουργούν τα Δικαστήρια.

Ο Υφυπουργός συνομίλησε επί μακρόν με την Πρόεδρο και μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου της Λευκάδας, με τον κ. Εισαγγελέα, με Δικαστές και υπαλλήλους του Πρωτοδικείου, της Εισαγγελίας και του Ειρηνοδικείου για θέματα της αρμοδιότητας του.

Ο βουλευτής όπως και όλοι οι παριστάμενοι έθεσαν με έμφαση την ανάγκη για γρήγορη περαίωση όλων των υπολειπόμενων εργασιών, με στόχο το συντομότερο δυνατό όλες οι Υπηρεσίες των Δικαστηρίων να μεταφερθούν στα νέα κτίρια. Ζήτησαν ακόμα από τον Υφυπουργό σε συνεννόηση με τη Θέμιδα Κατασκευαστική να αντιμετωπιστεί η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και όποιες άλλες ανάγκες δεν αντιμετωπίζονται από την υφιστάμενη εργολαβία.

Ο Υφυπουργός βεβαίωσε το βουλευτή και όλους τους ενδιαφερομένους πως μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα έχουν τελειώσει όλες οι εργασίες της εργολαβίας και πως ο ίδιος θα αναλάβει κάθε αναγκαία πρωτοβουλία για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου (μελέτες, χρηματοδότηση, κατασκευή) αλλά και τον εξοπλισμό των νέων κτιρίων.

 

 

3. ΜΕ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

 

Ο βουλευτής Σπύρος Μαργέλης το Σάββατο 27/08/2011 μαζί με τη Γενική Γραμματέα Τουρισμού, κα Ντίνα Μπέη, επισκέφθηκαν τη ΜΑΡΙΝΑ της ΛΕΥΚΑΔΑΣ. Περιηγήθηκαν σε όλες τις εγκαταστάσεις της και συνομίλησαν με το Διευθυντή της           κ. Σπύρο Δαλλό, τόσο για τις δυνατότητες και τις προοπτικές της ΜΑΡΙΝΑΣ και του θαλάσσιου τουρισμού, όσο και για τα προβλήματα που υπάρχουν.

Η Γενική Γραμματέας εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πληρότητα των εγκαταστάσεων της ΜΑΡΙΝΑΣ και τα οφέλη που προκύπτουν από τη λειτουργία της για την Πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Λευκάδας, του Μεγανησίου, του Καλάμου και του Καστού.

Ο βουλευτής είχε την ευκαιρία να αναπτύξει στην κα Μπέη τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει ο Νομός μας για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για τη δημιουργία δικτύου μαρινών και τουριστικών αγκυροβολίων στην περιοχή μας.

Στη συνέχεια ο βουλευτής και η Γενική Γραμματέας επισκέφθηκαν την περιοχή όπου σχεδιάζεται η κατασκευή της νέας ΜΑΡΙΝΑΣ για μεγάλα σκάφη, εξέφρασε την ικανοποίησή της και δεσμεύτηκε να βοηθήσει για τη χωροθέτηση της ΜΑΡΙΝΑΣ με επιτάχυνση όλων των αναγκαίων διαδικασιών.

Ακολούθησε επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως μαζί με το βουλευτή και τον Αντιδήμαρχο, κ. Γιάννη Καρτάνο στο Νυδρί, στο Βλυχό και στα Σύβοτα για να αποκτήσει η κ. Μπέη προσωπική αντίληψη για τις δυνατότητες που έχουν οι συγκεκριμένες περιοχές για τη δημιουργία Τουριστικών Αγκυροβολίων.

Η κα Γενική Γραμματέας δεσμεύτηκε να συνδράμει κάθε προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά και κάθε νέα πρωτοβουλία για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που έχει η περιοχή μας για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού.

 

                                                                                    Από το Γραφείο Τύπου