Βανδαλισμοί στο Σπαρτοχώρι

Στις γλάστρες και στους κάδους απορριμμάτων ξέσπασε την Κυριακή τα ξημερώματα ομάδα ξενυχτισμένων νεαρών, σύμφωνα με πληροφορίες, στο «Στεφάνι» στο Σπαρτοχώρι.

Οι νεαροί ενοχλημένοι φαίνεται από την θέα του πράσινου και των καλλωπιστικών φυτών επιτέθηκαν στις γλάστρες και στα λουλούδια και αφού πέταξαν όσες σηκώνονταν στο γκρεμό αναποδογύρισαν τις υπόλοιπες. Στην συνέχεια άνοιξαν την βρύση και άφησαν το νερό να τρέχει έως τις 5 το πρωί που το έκλεισε περαστικός ψαράς.

Επόμενος στόχος το καλαθάκι απορριμμάτων στην ίδια περιοχή που έγινε χαλκομανία αφού πατήθηκε με αυτοκίνητο, που καθώς φαίνεται διέθετε η ομάδα.

Το πρωί της Κυριακής η εικόνα στο Στεφάνι ήταν καταθλιπτική.

Να αναφερθεί ότι πριν από δυο βδομάδες στο ίδιο χωριό είχαμε ανάλογο περιστατικό με κάδο σκουπιδιών που από το χώρο του σχολείου βρέθηκε σπασμένος σε διπλανή αυλή.

 

Και βέβαια δεν είναι τα μοναδικά φαινόμενα βανδαλισμού, όσο και αν αυτό δεν κολακεύει τον τόπο μας. Να θυμίσουμε παλιότερα την καταστροφή των δέντρων και το σπάσιμο όλων σχεδόν των φωτιστικών  στη διαδρομή Βαθύ – Κατωμέρι, τις καταστροφές στα σχολεία  στους χώρους άθλησης, στις παραλίες, και πολλά άλλα περιστατικά.

Παλιότερες καταστροφές.

Το θέμα δεν αφήνει αδιάφορη πλέον την δημοτική αρχή, αφού από ότι γνωρίζουμε, ύστερα και από μηνυτήρια αναφορά του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Σπαρτοχωρίου, του θέματος έχει επιληφθεί η αστυνομία.