Από την απονομή του «Βραβείου Ροντογιάννη» (updated)

Με μια πολύ ζεστή και όμορφη εκδήλωση, γεμάτη μνήμες και συγκίνηση, πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στην κατάμεστη αίθουσα Πολιτισμού η πρώτη απονομή του βραβείου Ροντογιάννη. Θυμίζουμε ότι βραβείο θεσπίστηκε από την οικογένεια των παλιών δασκάλων Παναγιώτη και Ελένης Ροντογιάννη και του εγγονού τους Αντώνη Καφούση και δίδεται σε Μεγανησιωτόπουλα που επιτυγχάνουν στο ΕΜΠ ή σε άλλο Πολυτεχνικό ίδρυμα ή σε Διδασκαλική Ακαδημία.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Δήμαρχος Μεγανησίου κος Στ. Ζαβιτσάνος και αφού παρουσιάστηκαν τα βιογραφικά των εκλιπόντων, μίλησαν κατά σειρά εκπρόσωπος της οικογένειας και παλιοί μαθητές (Αποστ. Ζαβιτσάνος, Πάνος Ζαβιτσάνος, Γερ. Πολίτης) ξυπνώντας μνήμες και νοσταλγία για κείνο το μακρινό παρελθόν του ’50 και ’60.

Την όμορφη βραδιά έκλεισε η απονομή του βραβείου στον Τάσο Μάντζαρη (γιο του Κώστα Μάντζαρη) που πέρασε φέτος στην σχολή Χημικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου, συγκεντρώνοντας πάνω από 17.000 μόρια.

Ένας όμορφος, αλτρουϊστικός και αλληλέγγυος θεσμός ξεκίνησε. Ευχόμαστε καλή του επιτυχία,  και καλή σταδιοδρομία στον Τάσο!

Ακολουθούν βιντεάκια από την εκδήλωση:

Προσθέσαμε ακόμα ένα βίντεο με την βράβευση και την ομιλία του Τάσου, μόνο που ζητάμε συγγνώμη για το κουνημένο βιντεάκι, αλλά ένεκα το… τρέμουλο στο χέρι της ευτυχισμένης μαμάς!

SONY DSC

Φωτογραφίες: Νίκος Ζαβιτσάνος (Λιάτσας)